Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Runs fine in safe mode, but extremely sluggish otherwise

23 Nov 2015   #1
nathan8752

Windows 7 Home Premium
 
 
Runs fine in safe mode, but extremely sluggish otherwise

I hope someone out there can offer some guidance on this.

My HP laptop with Windows 7 Home Premium takes forever to boot to the desktop, and when it finally does, it runs extremely slowly and locks up after a few minutes. I seem to have no problem running in safe mode, however. I have Norton antivirus, and I've run several scans, but it's not finding anything. Please help if you can.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Nov 2015   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
Use Clean boot,
Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup
Click Start and type in the search box,
msconfig
Click on the suggestion on top or hit the Enter key,
Go to the Startup section and take some screen shots for a complete list,
Go to the Services section and on the bottom left Check the box to Hide All Microsoft services,
Repeat the screen shots,
See the links above my signature on how to take and upload screen shots here,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2015   #3
nathan8752

Windows 7 Home Premium
 
 

Thank you for that guidance. It seems to be running much better after the clean boot. I'm still testing, and I haven't pinpointed the cause of the problem yet, so I'm not marking this as solved yet.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Nov 2015   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Post the requested screen shots
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Runs fine in safe mode, but extremely sluggish otherwise




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer works fine in safe mode, extremely slow and freezes otherwise
Hi I've just recently started experiencing freezing during start-up. It started during a game of League of Legends, and has been progressively getting worse. It's to the point where it'll take minutes to log on and when it does eventually get to my desktop the task bar will have a loading symbol...
Performance & Maintenance
BSOD when start win7 after 1 min w code F4, runs fine in safe mode
I have read now numerous forums and threads but can't get to the bottom of my problem. ( I am trying to solve this now for days) The computer runs fine in safe mode. Booting in win7 after 1 minute or so BSOD with 0x000000F4. In between I can start a program but will be interrupted of cause by...
BSOD Help and Support
BSOD in normal and clean boot, runs fine in safe mode
Hi, after connecting and disconnecting some external HDD using USB to my pc, BSOD keeps showing constantly after 5 minutes from booting to windows . I checked RAM, and it urned out to be in good shape, then i tried Registry cleaning, but nothing changed . It works very well and stable under...
BSOD Help and Support
BSOD within 5 mins of startup; runs fine in safe mode
Hi all, I get a BSOD within 5 mins of startup. It happens whenever the computer has to do a more complicated task, such as opening many windows, formatting something in Word, etc. Sometimes there is no BSOD--it will simply restart and I'll be left with a bootable drive not found error. The...
BSOD Help and Support
BSOD in normal mode (various errors), Runs fine in Safe Mode
I'm not sure what causes my BSOD. The errors range from BAD_POOL_HEADER to ntfs.sys to drivers-something. I am currently running Safe Mode with Networking and things seem stable. I ran Anti-malware (nothing found), VIPRErescuescanner (nothing), fakereanfix (didn't help), ComboFix (probably...
BSOD Help and Support
Computer runs really slow in normal mode, but runs fine in safe mode
I recently re-formatted my Sony VAIO since it was starting to run super slow. Now that I re-installed Windows 7 on it through recovery disks, it worked fined for about a day but then the problem came back. The computer is slow at bootup and runs super slow while freezing so many times. I am running...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App