Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Fresh installed windows 7 ultimate x64 laggy

01 Jan 2016   #1
jimcpu

windows 7 ultimate x64
 
 
Fresh installed windows 7 ultimate x64 laggy

computer specs





Please help me my problem is my computer becomes slow and lags after 15 mins - 30 mins
It is a fresh installed win 7
I tried using hd tunes for check my hard disk health but it says its ok, no errors


My System SpecsSystem Spec
.
01 Jan 2016   #2
Lance1

Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
 
 

You're getting a bottleneck in the memory. Windows 7 Ultimate needs 4 GB to run reasonably efficient. You need 6 to 8 to run well. IMO.
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2016   #3
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Do you mean A8-6600K?

2 GB of RAM is pretty much a minimum, you might have more luck with 4 GB.

If I understand you, it's OK when you start it up, then becomes slow after 15 minutes.

Doing what? Gaming? Browsing the net? Looking at movies?
My System SpecsSystem Spec
.

01 Jan 2016   #4
jimcpu

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lance1 View Post
You're getting a bottleneck in the memory. Windows 7 Ultimate needs 4 GB to run reasonably efficient. You need 6 to 8 to run well. IMO.
Thanks for the help I'am going to buy more RAM and try it.

Happy New Year
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2016   #5
jimcpu

windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ignatzatsonic View Post
Do you mean A8-6600K?

2 GB of RAM is pretty much a minimum, you might have more luck with 4 GB.

If I understand you, it's OK when you start it up, then becomes slow after 15 minutes.

Doing what? Gaming? Browsing the net? Looking at movies?
photo editing and browsing


Thanks for the help I'am going to buy more RAM and try it.

Happy New Year
My System SpecsSystem Spec
01 Jan 2016   #6
Lance1

Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, 64 bit
 
 

I took a look at your attachment image. The CPU temp is a tad high at 75. Make sure you blow out the case, PSU and heat sink.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Fresh installed windows 7 ultimate x64 laggy




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Help Have I accidentally installed windows 7 twice or once(Fresh/clean
This is My first time doing a clean/fresh installation. I have recently done a fresh installation of windows 7 by booting via usb but I'm not sure if I installed it twice by mistake so this is what I done. I first changed the bios setting to boot from USB stick first and the first installation went...
Installation & Setup
Activation of Windows 7 Ultimate following a fresh installation
Windows 7.0 was preinstalled on my Gateway desktop and did not come with any backup disks. I purchased and successfully downloaded/activated Windows 7.0 Ultimate. A year later my system became unstable and was advised to reinstall the Windows. In so doing, Windows was over-written and wiped out the...
Windows Updates & Activation
A little guidance for a fresh install of Windows 7 ultimate, please.
Hey, newbie here looking for a little guidance in regards to a fresh install of Windows 7 ultimate. My boss recently gave me a copy of Win. 7 Ultimate 32 bit so I decided to give it a go. Not sure if this makes a difference, but it is being installed on a Compaq Presario F700 (laptop). The...
Installation & Setup
Fresh Windows 7 x64 install is ridiculously laggy.
Hello everyone! I have a Vaio VPCEA with Intel core i5 @ 2.53Ghz, 6GB RAM running 64 bit Windows 7 Home premium. As you can see it's quite a decent laptop, but it's really laggy, it's slow, even creating a folder on the desktop can take much more than usual. Now its not like this all the...
Performance & Maintenance
Fresh Windows install, but apps are saying they're already installed?
Hi, I had some issues with my installation of Windows 7, so I formatted my hard drive and reinstalled it today. I've been reinstalling apps, but I'm getting some issues. For example, when I try and install Miro, it says: - Also, I tried to install ImgBurn and it said that another copy...
Software
Windows 7 Ultimate Fresh Boot new system
I can not seem to get these updates to install. I have searched the forums a bit and tried many of the ideas on there to no avail. Updates *KB977074 *KB978636 *KB979306 Error code's *800B0100 *80073712
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App