Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows won't Successfully boot

07 Mar 2016   #1
livingsandwich

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 
Windows won't Successfully boot

This happened to me just a few minutes ago.

So I was turning on my computer, then waited for a few minutes for it to boot. But then, it was stuck in the 'Starting Windows' screen. There's a 'Starting Windows' text below, but no logo animation came up (You know, the one with the little orbs turning to logo of Windows). I tried to restart it a few times, but then the same screen appeared, only with no logo animation appearing.

Is there something I should do?




EDIT: I've ran Startup Repair a few minutes ago, and it diagnosed something along the lines of 'Won't start after driver install' or something, but it still won't boot.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Mar 2016   #2
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

Try booting in Safe Mode, it only uses the Windows basic drivers.
Safe Mode
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2016   #3
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep as Davis has suggested mate and then run a sfc and chkdsk.
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
Check Disk (chkdsk) - Read Event Viewer Log < I usually run the /f an /r switches as per Option 2 but the choice is yours. Plus there is this
Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows won't Successfully boot




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Motherboard Died - How Can I Successfully Boot My Windows 7 Install
My computers motherboard has died - won't boot, power supply checks out OK, no response even with all hardware disconnected. Its seven years old, so I've ordered new a new mobo, cpu, ram to replace my build. My question - is there a way to get my current Windows 7 install to boot on my new...
Installation & Setup
Bios installed successfully at start up but system doesn't boot..
Hello Friends... Yesterday, my dell precision 670 was unable to start so a lot of start up messages appeared, one of which was that system battery is low so i replaced old cmos battery with a new one, now," system battery is low," message has been removed but still i am getting following prompts...
Hardware & Devices
W7 doesn't successfully cold boot?
For the second morning in a row, when I power up the computer, it appears to work correctly until after the Ctrl/Alt/Del prompt, then it just shows the background with no Accounts to log into. It reguires a reset and then it comes up to the safe mode.....Normal Windows. I hit Normal Windows and it...
General Discussion
Error: ATIKMPAG.SYS. Bsod on startup, unable to successfully boot.
Hey Win7 forums, Recently, my computer has been freezing while doing various things (games, web browsing, whatever.) The computer will sotp responding for a few seconds, then the screen will turn black, and after another 5 seconds, it will turn on again with a popup "AMD display driver has...
BSOD Help and Support
I can only successfully boot from Ubuntu, as my boot file was removed.
There is a detailed version of this post below. For simplicity's sake I am making a shortened version. I installed Ubuntu, and ran into trouble. Like the kind that you can't boot your computer with. Because my computer is set to boot from the optical drive before the hard disk I was able to install...
Installation & Setup
Won't Successfully Boot ; Last Known Good Configuration
Those two IE8 patches from Windows Update seemed to really kill my system. I don't even use IE. I installed the patch, restarted, and my computer would not boot. Random services / processes would crash followed by WerFault crashing... I went into safe mode and system a system restore, and I...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App