Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Acpi 2.0

14 Feb 2009   #1

Windows 7
 
 
Acpi 2.0

So yea, I have another PC, my second pc, my old on that I built. It's running an iWill DK8N motherboard with dual opterons in it. Now the board SUPPORTS and the Bios says ACPI 2.0 is turned on and all that, except if you try install windows Vista or windows 7 on it, it instantly BSOD's with some error that leads to microsoft's site that says something about checking if it's ACPI 2.0.

Any ideas? I have the latest bios update that was available from the site.

Thanks

My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2009   #2

Windows 7 Ultimate (64 bit) dual boot with Fedora KDE
 
 

I guess, you haven't turned it on in the bios then!

Atleast in my AMI bios [I have an ASUS mobo] I have to select it as shown below:



So, just enter the appropriate menu in the CMOS Setup and turn it on!

Hope this helps!

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
14 Feb 2009   #3

 
 

I had no problems installing Vista and Seven with ACPI 2.0 disabled and then enabling it afterwards.

Perhaps try disabling it if it's enabled.
My System SpecsSystem Spec
.


13 Dec 2009   #4

XP
 
 

So, did you ever get that iwill motherboard to accept windows 7. I tried the install today on what sounds like an identical system and got the immediate BSOD claiming my bios was not "fully ACPI compliant".

Went through the ACPI bios options and tried every possible combination - disabling 2.0 support, disabling tables, disabling and enabling acpi aware os etc... no luck except that if I disabled entirely it did not blue screen but gave me a windows failed to start error with a similar acpi message.

David Feller
My System SpecsSystem Spec
23 May 2010   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dragor1 View Post
I guess, you haven't turned it on in the bios then!

Atleast in my AMI bios [I have an ASUS mobo] I have to select it as shown below:



So, just enter the appropriate menu in the CMOS Setup and turn it on!

Hope this helps!

Thanks!
Do you have to turn acpi apic support off, when you enable acpi 2.0 or?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Acpi 2.0





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Acpi 2.0
Thread Forum
Acpi/tos1901 Drivers
acpi compliant Installation & Setup
ACPI 2.0 Question Hardware & Devices
ACPI Compliancy Installation & Setup
Need ACPI? General Discussion
ACPI error!! Installation & Setup
ACPI Driver help Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33