Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Will Not Load My User Profile

27 Sep 2016   #31
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

It may just need to be added, does a list of Outlook folders/files show up after you click on the ADD Button and can you find the profile from the list?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Sep 2016   #32
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by newenglandmom2 View Post
I'd like to get my desktop back. Did I miss something? On the desktop, I have two ghost-like icons; one says the following when I open it: [.ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21769

IconResource=%SystemRoot%\system32\imageres.dll,-183
Are you showing your hidden files? Hidden Files and Folders - Show or Hide
I have the same files and wording, plus a lot more because of the way I have my desktop set up. Your desktop should work whether they are showing or hidden.

Quote   Quote: Originally Posted by newenglandmom2 View Post
I'd also like to have Firefox again, and I'm afraid that if I download it, it won't have my bookmarks (years of work!)
A FF profile is hard to lose, you can try the tool in this tutorial: MozBackup - Create a Backup of Your Mozilla Profile or you can follow this one: https://Back up and restore information in Firefox profiles | support.mozilla.org

A bit more on Outlook, scroll down to (Re)creating a mail profile You might also try clicking on the Prompt radio button above "always use this profile". That might show your profiles.
I'm at a disadvantage because I don't use Outlook or any of the associated programming. Heck, I don't even have a Mail icon in control panel.
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2016   #33
Ranger4

Windows 7 Home Premium 64 bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by newenglandmom2 View Post
I guess something is wrong. This is the dialogue box that comes up when I click on Mail in the Control Panel:

I think I may have to set up Outlook again. Somehow it seems I did not transfer everything from the start
menu.

Which version of Outlook are you using. Can you open Outlook in the usual way, if so you can access the files I mentioned in Post #26 by selecting File & then Account Settings. Then select the Tabs & the Add icon as mentioned in the Post.

If you can't open Outlook in the usual way, you may have to reinstall it, or you could try an Office Repair, if have MS Office installed. To do that, open Control Panel, select Programs & Features, scroll down to Microsoft Office, Right click on it & select Change & that should open a couple of Repair options you can try.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Sep 2016   #34
newenglandmom2

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Woo-hoo, I have Firefox back with all my bookmarks and home page. At least it seems that way for now...I may never sign off the computer again! Thanks Anak--I used the Mozilla Support page for restoriing old profile, just copied from the user profile that wouldn't load, to the new user profile created when I had to download Firefox again.

Later today I will try to recover my Outlook files, following the tips from all you helpful people. I will try the MS Office Repair, but I suspect I will have to download Outlook again comopletely. Keep your fingers crossed!

Diana
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2016   #35
newenglandmom2

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hello all...I was able to get Outlook (2100) going again by adding a new account and the data files I copied to my new user profile. All my folders and saved emails were there--yay!! BUT, now I'm not receiving email in Outllook...there are no new ones since my iniitial problem 8 days ago (though it seems a lot longer!). I can SEND emails from Outlook, and I AM getting new emails on my phone and on the Charter (my ISP) web site. I called Charter, and they said the email settings look good, so it must be a problem with Outlook. They advised me to call Microsoft. The agent asked me to type a Run command (outlook \safe) but it was invalid, then he said he couldn't help unless I paid for a premium service. He did say I might need a new email user profile, or I might need to re-install Office. Heck....

I will keep researching, but as before, any suggestions would be most appreciated! You've really helped a tremendous amount.
Diana
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2016   #36
Ranger4

Windows 7 Home Premium 64 bit sp1
 
 

If you can send emails, but you aren't receiving any, it's most likely your incoming mail settings are incorrect. These settings can easily be made incorrectly. Did Charter actually go through all your outgoing & incoming email settings. Sometimes support people at these places are not all that caring.

There might be some info in this Charter website that might help you. I notice that some parts of in refer to Charter & others to Spectrum. Is Charter owned by Spectrum? & are they the actual ISP for you.

Charter.net Set up Your Spectrum Email Account on Outlook 2010
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2016   #37
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Quote:
Woo-hoo, I have Firefox back with all my bookmarks and home page. At least it seems that way for now...I may never sign off the computer again! Thanks Anak--
You're welcome!

Yes, make sure all settings are compliant to what is shown on the page link that Ranger4 provided especially from step5 down, and #8, it sounds like the protocols (IMAP) or port number (143) may be wrong for your incoming mail from charters servers.

One last item:
Will Not Load My User Profile-d1.png

Check to make sure they match, I've had it here on Verizon Fios (Vz) where I had to reset the ID and password between Vz and my email client; They did match, I just reset them by clearing them out and re-entering the same ones and saving the "changes".

Tip   Tip
You should change IDs and passwords periodically for security's sake, but if you want to keep the old one's for awhile, re-entering the same one's are acceptable at least it is on my Vz site.


If you never want to sign-off again ; I believe we're at a point where it should be mentioned that you should start thinking about a back-up routine, there are several options in no particular order to pick from:


My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2016   #38
newenglandmom2

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I am encouraged that I got Outlook to receive...it was just a matter of the wrong username in the account setup. Somehow I have two usernames at Charter.... So I am making progress, for which I'm grateful, but I'm not out of the woods yet. For instance, just tried to open ITunes...it wasn't there. And when I tried to download it, I got an error saying ITunes Setup.exe is not a valid Win32 application. Working on that now....
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2016   #39
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

If you're using Firefox (FF) and continue to have problems try downloading (DL) itunes with your InternetExplorer (IE) browser, it seems that using any browser other than IE can corrupt the itunes DL where IE and itunes are more compatible. It's one of those quirks where certain DL's and sites just work better using IE.

There is help here: If you can‘t install or update iTunes for Windows
  • In step #3 you can try either the XP, Vista 32bit DL or the Vista 64bit DL, but I've found out that since you have win7 64bit showing in your system specs you should use the 64bit version of itunes, see related below.
  • In step #4 if you have itunes installed either one of these DL's should offer to repair your existing itunes program.
  • Save these DL's for later because the next link has you removing anything related to the itunes installation.
iTunes: Windows reports that "iTunesSetup.exe is not a valid Win32 application" don't let the age of the FAQs page deter you.

Related:
Latest version of itunes for windows 12.5.1 64bit Click on system requirements to see 64bit requirement 5th line down: 64-bit editions of Windows 7 and Windows 8 require the iTunes 64-bit installer; for more information, visit www.itunes.com/download
Note   Note
You could try this DL to see if it could repair your installed version of itunes, and I would use this DL more so than the ones listed in the first bullet "In step #3".
Except for the downloading, make sure you do any removal process of programs and browsing history as administrator, and any repairs or installs as administrator also. When you're running the repairs or installs all you have to do is right click on the program and you'll see Run as Administrator listed, usually it's the second item on the list, cilck on that. And you'll have to OK (click on Yes) a UAC prompt to continue.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2016   #40
newenglandmom2

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

OK, I did it, re-installed iTunes by using Internet Explorer and the 64-bit version for Windows 7. Seems to be working well, whew. I don't know how to thank everyone, especially Anak and Ranger 4. Tomorrow I will try the back up, then I can mark this thread solved! Thanks again!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Will Not Load My User Profile




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
cannot load user profile
Message "cannot load user profile" appears when I enter password.
General Discussion
The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be load
Hi, at windows start i get the message "The User Profile Service failed to logon. User profile cannot be loaded". There was no known activity last time system was up and running and it was shut down normal. The desctop(HP) was delivered some years ago with V7 installed, ONE personal userID...
General Discussion
The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be load
Hi On my daughters W7 x86 PC the above message is happening when she tries to logon, the PC was set up with two users, I do noyt know if the other user can logon as she is away and we do not know the password. What can I do to fix this error, all the fixes I can find require the user to...
General Discussion
User Profile Service Can't Load Profile
Hi Everyone .. This one has me pulling my hair out. I have a W7 Ultimate box that when I create a new account I get this error when I try to use it. The only account I can use is my Admin account. Any suggestions?
BSOD Help and Support
The User Profile Service failed the logon. User profile cannot be load
I've searched for about a week now and have not found a solution. I followed the suggestions about the corrupt Profile and the .BAK SID, but neither are my situation. My SID is fine - I did manage to find a temporary fix. If I delete and recreate the user in Active Directory on the server it...
BSOD Help and Support
Cant load user profile
I needs some help and am seriously at a lost. I backed up my system with Norton Ghost 15 so i could reconfigure my drive from a Raid 0 to a JBOD array. ran the restore and i couldn't load into windows it would just stay on the post screen. I went back to the raid 0 array and restored again. its...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App