Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Anyone else run into this problem?


27 Nov 2009   #1

Windows 7
 
 
Anyone else run into this problem?

Just off a fresh install of windows 7 ultimate 64, for some reason it erased a shortcut icon, I uninstalled and reinstalled the program and when I reinstall the shortcut will appear for awhile but eventually gets erased. I did a virus scan just in case and nothing shows up.

pic for reference



By the way it only does it to that program.

My System SpecsSystem Spec
.

27 Nov 2009   #2

 

Create a shortcut to defraggler within its own folder, and try pinning or dragging the shortcut to the start menu or taskbar. This also happens with a couple of Acronis 2010 TrueImage builds in x64 Windows 7 I've noticed.
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #3

Windows 7
 
 

Thanks for the advice, unfortunately that didn't work, it just creates another missing icon shortcut, even If I pin it to taskbar/start menu. What I find weird is that I was running this same version of windows before I had to reformat/reinstall and it worked perfect before.

pic of installation folder

My System SpecsSystem Spec
.


27 Nov 2009   #4

 

I put defraggler on a friends Acer Veriton machine (Windows 7 x86) and didn't encounter the same problem, but I did have the Acronis 2010 Ti icon play up in precisely the same fashion, and fixed it by doing what I suggested to you - perhaps there's a minor glitch with Defraggler which will be sorted in its next update?
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #5

 

take a look at the properties of the shortcut - where is it pointing too?

Also, take a look and see if the application itself is not being removed for whatever reason....
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #6

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Sometimes, you can right click and go to the Properties of the Start Menu item, and choose the Select Icon button at the bottom. Once, when I did this, and the window that opened showed the right icon image, I just reselected it and it worked. Other times, browse to the program's folder and select the icon, or possibly the program's .exe and select it.
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #7

Windows 7 Home Premium 64
 
 

Quote:
Sometimes, you can right click and go to the Properties of the Start Menu item, and choose the Select Icon button at the bottom.
I had this exact same problem with the exact same program (Defraggler and CCleaner). I did the procedure as described above and the problem has not returned ever since.
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #8

Windows 7
 
 



I tried doing the select thing, it has icon in it but still wont work when I select it, so weird.
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #9

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Have you tried contacting the makers of defraggler?
My System SpecsSystem Spec
27 Nov 2009   #10

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Frostmourne View Post
Have you tried contacting the makers of defraggler?
Piriform - Download CCleaner, Defraggler, Recuva - Millions of users worldwide!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Anyone else run into this problem?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:22 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33