Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Need help with WEI


04 Mar 2009   #1

windows 7 Ultimate 32bit
 
 
Need help with WEI

Can some 1 help me with this



Attached Thumbnails
Need help with WEI-error.png  
My System SpecsSystem Spec
.

04 Mar 2009   #2

Vista Ult64, Win7600
 
 

Hi, Post your system specs.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2009   #3

windows 7 Ultimate 32bit
 
 

intel c2d e7200 2.53ghz, 2gb ram, 250gb hdd, nvidia
Os: windows xp sp2 & windows7
geforce 7200gs
My System SpecsSystem Spec
.


04 Mar 2009   #4

Vista Ult64, Win7600
 
 

Hi,just to see if anything changes ,turn off (write cache- buffer flushing) in Device Manager >disk drives>Policies ,and re run the WEI,let us know if there is any change, afterwards you can turn it back on.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2009   #5

Vista Ult64, Win7600
 
 

Also I forgot to mention,make sure you have the latest driver for your video card ,in case you haven't.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2009   #6

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

You can get the latest windows 7 nvidia driver here, in case you missed it:

NVIDIA Graphics Supercharge Microsoft Windows 7
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2009   #7

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Can you re-run the assessment and let us know when it fails (make a note of the stage reached, as shown below). The point at which it fails will help us to pinpoint a likely cause for the failure.
Name:  Capture.PNG
Views: 5
Size:  34.9 KB


My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2009   #8

windows 7 Ultimate 32bit
 
 

the assessment completes but just when it finishes i get the error. And about the driver, i installed the latest vista driver for my graphic card, i had read about it in a post. i guess thats when this problem stsrted. i ran the assessment when i had the driver from windows update n it had worked fine
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2009   #9

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

I had this problem with my graphic card drivers with more than 4gb of memory. I know you only have 2gb but it still may be causing a problem. You could uninstall the graphic card drivers and take out a stick of RAM, then reinstall your drivers, then put the other stick back in and try again. If you say the windows drivers worked fine, then why not just go with them?
My System SpecsSystem Spec
05 Mar 2009   #10

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kintomaniac View Post
the assessment completes but just when it finishes i get the error. And about the driver, i installed the latest vista driver for my graphic card, i had read about it in a post. i guess thats when this problem stsrted. i ran the assessment when i had the driver from windows update n it had worked fine
Check out the link I posted, it points to the nvidia beta drivers specific for this... it should correct the issue.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Need help with WEI




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:52 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33