Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New 7 user cannot connect to internet

25 Dec 2009   #1
jackieyam

Windows 7
 
 
New 7 user cannot connect to internet

Our new Windows 7 box is connected to our LAN (can ping the router that is DHCP server, a Dlink 614) but IE keeps saying "http 400 bad request".

All other machines on the LAN are working normally.

What do I need to change?

Thanks,
Jackie.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Dec 2009   #2
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Try a different browser. I recommend Opera. Open the Network And Sharing Center in the Control Panel and select the Troubleshoot Problems link at the bottom. There you will find several options that might help.
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2009   #3
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jackieyam View Post
Our new Windows 7 box is connected to our LAN (can ping the router that is DHCP server, a Dlink 614) but IE keeps saying "http 400 bad request".

All other machines on the LAN are working normally.

What do I need to change?

Thanks,
Jackie.
The first step is to go to the device manager and look for any warnings by TCP/IP

Then go to the little network icon bottm right and right click, to troubleshoot connection problems

Then you can try to type cmd in search by start menu. In cmd type ipconfig and look for any thing that looks like a problem. It should show that you are connected.

Is your compter getting a bad signal?

Try turning off A/V and firewall. Make sure you reconnect after the test.
My System SpecsSystem Spec
.

25 Dec 2009   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jackieyam View Post
Our new Windows 7 box is connected to our LAN (can ping the router that is DHCP server, a Dlink 614) but IE keeps saying "http 400 bad request".

All other machines on the LAN are working normally.

What do I need to change?

Thanks,
Jackie.
Hi jackie and welcome

We could use a bit more info.

I suspect
homgroup, and IPv6

can you try ipconfig / flushdns, then ipconfig /renew. if it is a dns/dhcp prob that should show it.

Let us know your network setup

Ken J+
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New 7 user cannot connect to internet




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
USB Internet dongle is taking a long time to connect to Internet
1. Is this a wired or wireless connection issue? Wireless via USB modem/dongle 2. Who is your Internet Service Provider (ISP)? Tata Docomo 3. What type of Broadband connection are you using? don't know 4. What is the exact Make and Model of your Modem, Router or Modem/Router Combo -...
Network & Sharing
Can't connect to internet "Windows was unable to connect to this netwo
Hello guys, I have just finished my very first computer build and am rather happy with most things. Unfortunately I am having problems connecting to the internet. I have a temporary dongle in place and because it's my only option for about a month I kinda need it to work. When I first...
Network & Sharing
Unable To Connect Multiple Windows User accounts On 3G internet
I'm very frustrated with Windows 7! I have been using a Sprint mobile broadband USB data modem for over a year now. I had a home network of 3 client PCs connected to a router via Ethernet cables. I had the modem plugged into my computer. (XP Pro) The other PCs running XP home. I had...
Network & Sharing
I cannot connect to my ROUTER but i can connect to internet.
1. Question: Help please, so i don't know what the problem is but i want to portforward my port and i've tryed hunders of gateways cmd ---> ipconfig i know that but it just says ''Page could not be found'' So do you have any suggestions how can i fix this? I'm using D-Link DWA-125 Wireless N 150...
Network & Sharing
comp will not connect to the internet as standard user
I recently had to reload windows 7. every thing seemed allright Untill I rebooted now it does not automatically connect to the internet. It will not let me troubleshoot it because I do not have administrator permission. It also does give me the run as administrator option on anything. It does not...
Network & Sharing
No apps connect to MY internet, but connect fine on my neighbours net?
I am trying to use limewire, couterstrike, bitcomet etc, but nothing apart from firefox/I.E. and windows live messenger can connect to MY internet. everything workd perfectly on my neighbours internet, when accessed from my own laptop. Please help me. Thanks.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App