Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Network Icon missing.

12 Mar 2009   #1

Windows 7 RTM 64bit, Windows 8 Pro 64bit
 
 
Network Icon missing.

Everytime after I install an antivirus program my network icon goes missing, I can't switch it on also under the customize screen, option is greyed out. It does the same thing with AVG and Kaspersky. It is doing this with build 7048 and 7057, but not on 7022!

Can anyone help me on this one?

Regards!

My System SpecsSystem Spec
.

12 Mar 2009   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello TheBull,

I have not tested this in Windows 7 yet, but you might see if Method Three in the tutorial below may help. I would use the Manual method to check the registry to see if the HideSCANetwork entry is there or not. Delete if it is.

Notification Area - System Icons - Vista Forums

If this does not help, then a workaround that usually works is to restart the computer (maybe a few times).

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #3

Microsoft Windows 7 Ultimate
 
 

I have the same problem but only on my lappie with onboard wireless its grey, my desktop i could enable it.
I did upgrade 7000 to 7057 (laptop) and desktop 7000->7022->7048->7057.
My System SpecsSystem Spec
.


12 Mar 2009   #4

 
 

Same issue with 7057 but after 3 or 4 re-boots it reappeared.
(using Avast)
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #5

Windows 7 RTM 64bit, Windows 8 Pro 64bit
 
 

Hey Brink, thanks! I tried that plus I went into group edit and tried it there as well, no go!
I also just restarted 5 times, and now some of my other icons that was there before also went missing. Like the action centre one and Internet download manager's one. Also my webcams. (programs that start at startup).
Anyone out there with a solution to this!

Please!!!!
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #6
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2009   #7

Windows 7 RTM 64bit, Windows 8 Pro 64bit
 
 

Brink, tried that too, didn't work. What an annoying issue!

Thanks for trying though!
My System SpecsSystem Spec
13 Mar 2009   #8
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Well, I guess it would be best to go ahead and do a Repair install then.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Network Icon missing.





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:16 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33