Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Aero works, but weird things happen

04 Jan 2010   #1

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 
Aero works, but weird things happen

I activated Aero and tried it out. Love the looks of it, but once I had it running I noticed that everytime I'd come back into the system from a display power down (from Screen Saver), the desktop would slow down to a crawl. I thought at first it was locked up but I saw the mouse cursor was still moving. So I did CTRL-ALT-DEL to look at Task Manager, and it took literally at least a couple of minutes for the control screen to appear so I could even select TM.

It seems that once TM appears the system "snaps" back to normal. But it happens like clockwork every time after the monitor has gone into it's power down mode. When it's not in this state Aero seems to work correctly.


My System SpecsSystem Spec
.

04 Jan 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Go to device manager and check your drivers. Have a good graphics card? How about memory, have enough?

You can also try this link to MS.


http://windows.microsoft.com/en-us/w...h-Windows-Aero
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #3

Windows 8.1 Pro (x64)
 
 

Does the problem happen when not using Aero?
My System SpecsSystem Spec
.


04 Jan 2010   #4

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by richc46 View Post
Go to device manager and check your drivers. Have a good graphics card? How about memory, have enough?

You can also try this link to MS.


Troubleshoot problems with Windows Aero
Using MS stock drivers with my 7600GT. Card works fine. Will take a look at the link.

Running with 6GB of RAM.
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #5

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by logicearth View Post
Does the problem happen when not using Aero?
Should have said that - it does not.
My System SpecsSystem Spec
04 Jan 2010   #6

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Hi Tony, Welcome to SF,

I won't recommend the drivers that comes with Microsoft that used to cause problems. If i were you i would download the Nvidia drivers from their website and install them

Here is the link NVIDIA DRIVERS 195.62 WHQL

Hope this helps
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #7

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Thanks Capt. Jack. I'm planning to try this again a bit later. I have a GT250 waiting in the wings to replace my 7600GT. I'll roll that in first and then see what happens.
My System SpecsSystem Spec
05 Jan 2010   #8

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Make sure you use a driver cleaning tool prior to installing the new drivers just in case there is some buggy bits that might be left over. The GTS 250 is a nice budget card and does well for most games on a 22" monitor. You'll like it. If you can run SLI using two of them you'll really like it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Aero works, but weird things happen




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33