Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't login, Atbroker.exe error

28 Jan 2010   #1
suedeuno

Windows 7
 
 
Can't login, Atbroker.exe error

keep getting Atbroker.exe popup error after logging in. hit ok and then get black screen. have to hard shut down. Any help? I am not using RDP as noted in many searches. ctl + alt+ delete or end does nothing because windows hasn't fully loaded by the time I get the popup


My System SpecsSystem Spec
.

28 Jan 2010   #2
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

I have no idea of what is going on, but since I read a thread here just a bit earlier about how to log on to a remote computer with RDP, without bumping the logged in session, and the other user not knowing anything about it, the first thing that I would do is to log into Safe Mode and check that Remove Access Connection Manager, Remote Access Auto Connection Manager, Remote Desktop Configuration and Remote Desktop Service items were disabled. This may not have anything to do with the problem, but it is a place to start. If you can reach Safe Mode desktop, it wouldn't hurt to do some scans with Malwarebytes, SpyBot and your AV.

If that doesn't help (and maybe if it did), I would then do a system restore to a point just prior to when this problem appeared.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #3
simonh

Windows 7 Pro
 
 

I've got the same issue, and I don't think we're alone!

Once I've had the error I can ctrl+alt+delete to get the Log-off/restart options, but none of them do anything. Task manager won't run either.

It boots into safe mode fine, and so far I have tried:
1) Full system virus scan overnight
2) System restore back to a point on Tuesday morning (26th Jan)
3) Disable all Remote Desktop related services in msconfig
4) Run CCleaner and its registry cleaner
5) Run a quick scan with Malwarebytes
6) System restore back to a point on 20th Jan

I'm now going to run a full Malwarebytes scan over lunchtime.

But nothing seems to working ... any ideas..?
My System SpecsSystem Spec
.


29 Jan 2010   #4
oshikromem

XP Pro
 
 

Same issue here as of this morning.

Our Dell came installed with Vista and we did an in place upgrade to Windows 7. Has anyone else here in the same situation or was your machine newly installed as 7 ?

Thanks
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #5
theboyk

Windows (XP, Vista, 7) & OS X (10.4, 10.5, 10.6)
 
 
AtBroker.exe error, can't login

I ran some Windows updates last night (not sure exactly which ones, whatever the latest were). Now, when I try and boot into the machine I get an AtBroker.exe and Explorer.exe error and the screen goes black. I can control-alt-delete to log off, but that's about it. No way into the machine.

Anyone else having this problem? Is there a fix?

Thanks,
Kristin.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #6
hendricksond001

Windows 7 upgraded in place from Visto
 
 
atbroker.exe

I also just started getting the same problem. I had Vista and upgraded 'in-place' to Windows 7. Worked ok for a while, now when I startup I get the atbroker.exe notice (and also iexporer.exe notice) and then I get a black screen and the system just doesn't do anything else.

Suggestions?

I could logon in safe mode, but then Windows would not let me try to re-install W7.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #7
Grimmjow

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Once I messed up shell32.dll, and got the same message as you, I have made a recovery disc earlier and system restore was the cure Or try with your win7 cd.
Hope this helps,
cheers
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #8
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

This has worked many .... CTRL-ALT-END
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #9
hendricksond001

Windows 7 upgraded in place from Visto
 
 

Thanks. I'll try the CTRL-ATL-END when I go home for lunch today.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #10
theboyk

Windows (XP, Vista, 7) & OS X (10.4, 10.5, 10.6)
 
 

Trying a System Restore.
I haven't "messed" with anything, so not sure why (other than the fact that I'm running Windows) this happened.
Ctrl-Alt-End didn't do anything (I know that's supposed to kick out the remote desktop or whatever, but didn't seem to work)?
k.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't login, Atbroker.exe error




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
TBHostSupport.dll error msg at login
This error message appears every time my profile loads. There is one admin profile (also mine) on this computer plus one other, and it only appears on my non-admin account: There was a problem starting C:\Users\Bruce\AppData\Local\TBHostSupport\TBHostSupport.dll The specified module could not...
General Discussion
KSOD error before Login Screen then BSOD, error 0x0000007A
Hi 2 days ago I turned my computer on and I was logging in as normal. It finished doing the 'starting windows sequence' and then the screen turned black, with a cursor. I waited then the BSOD came up. ALSO the KSOD comes up in the Safe Mode as well.I spam f8 and I have tried everything.The most...
BSOD Help and Support
AtBroker.exe, Explorer.exe failed to start
When I boot up my laptop, I get a place to type in my password. Then I get a black screen with only a pointer, and two error messages. Atbroker.exe failed to start and Explorer.exe failed to start I do Control+Alt+Delete and click Task Manager, and get another error: Task manager failed to...
General Discussion
!! Restored image of windows, now wont login, login service error!!
Hi, my windows was set up like this: C: windows 7 F: all user accounts inluding default user ( users folder ) are on F drive. I imaged windows, and restored it on a different PC. On another HDD, I assigned it as F: and put a copy of the user folders on there. But now when it goes to log...
General Discussion
AtBroker.exe (0xc00000ba)
Ok, so i changed some settings on my Windows 7 64bit, and it said i needed to restart to activate the changes. When it came back on, i logged in, and got an error message saying: AtBroker.exe: Failed to run application properly (0xc00000ba). click OK to terminate the program. Then, i click ok. then...
BSOD Help and Support
Atbroker could not be found!!
Hello. Pls help me! I dont have any others os installed on the computer!! I use Win7 32-bit! Runed well and really great! But now that error wont let me log in!! Cant get into safemode! The method with Ctrl+ALT+Del wont work!! Any of the ways(log off,start taskmanger I get an error,and...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App