Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't save files to libraries via browser

23 Feb 2010   #1

W7 64 bit
 
 
Can't save files to libraries via browser

When I try to save a file - any type of file from either Firefox or IE by right clicking and selecting "save link as" or save image as" etc... and try to save it to a library I get "the specified module could not be found" I can save it if I browse to the "C" drive and navigate the tree - I also notice when the common file dialogue comes up for the libraries it shows how many locations the library has - but the window does not populate with the contents on that library - I have scoured the internet and just cant find a solution - I have tested other systems with the same config and they do not have this issue -


My System SpecsSystem Spec
.

23 Feb 2010   #2

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

I get the impression that it has to do with either ownership or permissions for the library.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #3

Win7 Ultimate x64 on Desktop / Win7 Ultimate x86 on laptop / Win7 x86 Starter on Netbook
 
 

Hi, have you tried putting a folder in the library first and save to that folder.
My System SpecsSystem Spec
.


23 Feb 2010   #4

W7 64 bit
 
 

Thx for the replies - I would agree that it looks like a permissions issue , so I took ownership recursively of the folders -including the root folder but still no luck

I just tried a brand new library with a brand new folder in it and I get the same results -

really odd -
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #5

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Taking ownership does not mean the same as taking permissions. Try that also.
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #6

W7 64 bit
 
 

I should have been more specific - I took ownership recursively and gave Everyone Full Control recursively - same result ...
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you turned off or in any other way adjusted the settings for Windows Search or Indexing Services?
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #8

W7 64 bit
 
 

I do not believe I did make any changes to search or indexing - I just looked and I do have a few folders excluded like ProgramData , not sure if that is a default ....
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #9

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Try including ProgramData back into indexing and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
24 Feb 2010   #10

W7 64 bit
 
 

I added ProgramData and Windows to indexing - still no luck - but I do have progress - and I hope this is not some "no-duh" type of thing , but I tried 64bit IE and that worked as expected - so I downloaded 64bit Firefox (Namoroka) and that also works - I did not think libraries were specific to 64 bit bit Windows , and imagine they should not be - any thoughts as to why 32 bit browsers might be failing?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't save files to libraries via browser




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:37 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33