Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Autoplay Menu - Missing/Incorrect Items


25 Feb 2010   #11
FZ21Z

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Have you tried uninstalling then reinstalling the iPod?


My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #12
AbSoluTc

Windows 7 Pro 64bit
 
 

Yeah, tried uninstalling the iphone driver and reinstalling. No go.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #13
FZ21Z

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Don't know what else to suggest, sorry.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #14
AbSoluTc

Windows 7 Pro 64bit
 
 

Yeah, I made a post on Apple forums to see where it goes. I have no clue either other than reloading everything and I am not doing that.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #15
AbSoluTc

Windows 7 Pro 64bit
 
 

More info..

It appears, if I delete ANYTHING out of the registry for "HANDLERS" - iPhone autoplay stops - period. I deleted the Adobe CS bridge and it stopped. Not sure what the hell is causing that.

I have tried everything.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #16
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AbSoluTc View Post
Just deleted both registry keys again and set to open folder when I plug in my phone. Nada, nothing. iTunes will sync up just fine, but windows 7 does nothing. It's rather odd to be honest.

The keys in the registry are like this..

First key:


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers\WIA_ {5133AC0F-6018-409C-BD14-456A78EF595C}]
"DefaultIcon"="C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Microsoft Shared\\MODI\\12.0\\MSPSCAN.EXE,1"
"Action"="Microsoft Office Document Scanning"
"InitCmdLine"="/WiaCmd;C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Microsoft Shared\\MODI\\12.0\\MSPSCAN.EXE;"
"Provider"="Microsoft Office Document Scanning"
"CLSID"="{A55803CC-4D53-404c-8557-FD63DBA95D24}"


Second key:


[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers\WIA_ {7F79E229-4B44-4A21-83C6-DFF1FFBB12FC}]
"DefaultIcon"="C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Microsoft Shared\\MODI\\12.0\\MSPSCAN.EXE,1"
"Action"="Microsoft Office Document Scanning"
"InitCmdLine"="/WiaCmd;C:\\Program Files (x86)\\Common Files\\Microsoft Shared\\MODI\\12.0\\MSPSCAN.EXE;"
"Provider"="Microsoft Office Document Scanning"
"CLSID"="{A55803CC-4D53-404c-8557-FD63DBA95D24}"
The registry keys look fine. In my registry I have many keys that look like duplicates but do different things. You have 2 different GUID numbers so they are different.

However I don't know why this would effect your iPhone's autoplay.
My System SpecsSystem Spec
25 Feb 2010   #17
AbSoluTc

Windows 7 Pro 64bit
 
 

Strange that I can't get rid of them at all.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2010   #18
WindowsStar

Windows 7 Enterprise (x64); Windows Server 2008 R2 (x64)
 
 

If you are trying to use your iPhone as a usb device this may help you.

iPhone Explorer - A USB iPhone browser for Mac and PC
My System SpecsSystem Spec
14 Jul 2010   #19
asrdgsx

Windows 7 Enterprise x64
 
 

I came across this issue after upgrading from Office 2007 to 2010 and found the fix.

I removed the corresponding WIA entries under the following section and it worked for my system.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\EventHandlers \WPD\Compat\WiaDeviceConnected
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2011   #20
Valccon

Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 
Missing icon for autoplay fix

I registered just to reply to this thread. The registry keys you are all mentioning are correct, but you do not need to delete them. Doing so will cause the auoplay to malfunction and probably stop working for that device.

I have an iPod Touch and was missing the Microsoft Office Document Scanning icon as are many others. Go to the registry keys mentioned prior to this reply but do not delete them. Access the default icon portion and remove the ",1" after the MPSCAN.EXE

The icon appears.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Autoplay Menu - Missing/Incorrect Items




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App