Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Explorer not showing drives


09 Apr 2009   #1

Windows 7 Build 6801 32bit
 
 
Explorer not showing drives

Can someone help me how to solve this problem?

F drive (label: Multimedia) and G drive (label: Download) doesn't show in Windows 7 explorer

Name:  Win7_Confused.jpg
Views: 115
Size:  63.3 KB

And here's the Disk Management window

Name:  Win7_Confused2.jpg
Views: 94
Size:  40.7 KB

Anyone can help me with this?
I'm running on Windows7 Build 6801 32bit

I'm sorry for my English, I'm Indonesian.




My System SpecsSystem Spec
.

09 Apr 2009   #2

Win 7
 
 

Don't remember if there was a solution for that, but why are you on build 6801?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #3

Windows 7 Build 6801 32bit
 
 

My connection are too slow to download newer build, and I think it's better just to wait for the final release
My System SpecsSystem Spec
.


09 Apr 2009   #4

Win 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sansoclute View Post
My connection are too slow to download newer build, and I think it's better just to wait for the final release
Ok here is the thread i seen before on this perhaps it will help. Partition not showing up in "Computer" on left side
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #5

Windows 7 Build 6801 32bit
 
 

Thank's but still doesn't solve my problem.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2009   #6

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Windows 7 hides empty drives by default.

To view them go to windows explorer, tools, folder options. Select view tab. Part way down the list untick the box for "hide empty drives in the computer folder".
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2009   #7

Windows 7 Build 6801 32bit
 
 

No, these 2 volumes are not empty. It was 4 volumes on the drive before I modified the partition with EASUS Partition Master (C, F, G ,H). Then I remove G and move F and H to make C bigger, since 7 needs a lot of space than XP ( I used XP before ). It's goes well without any problem. Then when I rename the H to G, this problem occurs. I don't know why. Now I can't even rename the label for F and G ... Is it only because I'm using 6801 or what? I've tried all the solution from this forum, but it's still there...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Explorer not showing drives




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33