Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Did I mess up my Permissions?

02 Jun 2010   #1
linda092

Windows 7 64
 
 
Did I mess up my Permissions?

I'm thinking I may need to just do a Factory Restore. My computer is very new, so it wouldn't be a big deal. Already went through undoing partition resizing, changing drive letters and fixing my mistakes, but take a look at this screenshot and tell me if this is what it's supposed to look like... (I'm used to XP) I am the only User, and should have admin rights throughout the system.




Attached Thumbnails
-permission.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jun 2010   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Welcome to the Forum

It appears that you may be showing hidden folders. Try to hide them, again

Hidden Files and Folders - Show or Hide

If needed a system restore will make you good, again.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2010   #3
linda092

Windows 7 64
 
 

Well, I like seeing the Hidden files. But I am concerned that so many Folders are showing the Locked Icon, and I can't browse them. It seems a little weird that my Documents folder, and most of the User folders are locked. I can't remember if they looked like that when I first loaded Win7 for the first time (about 2 weeks ago).
My System SpecsSystem Spec
.


02 Jun 2010   #4
zzz2496

Windows7 Ultimate 64bit
 
 

If you refer the "Document and Settings" folder, it is forever locked. Windows 7 use "Users" folder instead, the "Document and Settings" folder is a "folder junction", it's there for compatibility reasons.

zzz2496
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2010   #5
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

You are correct those locks are not normal. You just have to give ownership and permision to your user account.

how do I get a lock icon on my folder to come off?

Sharing and Permissions

http://www.vistax64.com/tutorials/67...ship-file.html

The information in these tutorials should make you good again. After you read them, feel free to ask any other questions that you may have.

As stated above documets and setting will not be accessible.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Did I mess up my Permissions?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Looking for old PC to mess with
I am looking for a place where I can buy a old used PC that is cheap so I can try practicing repairing on it. I also just want it for retro computing purposes Retrocomputing - Wikipedia, the free encyclopedia Is a Goodwill store a good place to look?
Chillout Room
HDD mess, please help!
I have a Z68 motherboard and have Windows 8.1 x64 installed on ACHI mode on an SSD. Now, I did the following: Changed in BIOS ACHI to RAID. Installed 2 4TB HDDs and configured them to RAID 1 via the Intel utility. Now, when I try to boot my PC from the SSD I get: "select a proper boot...
Installation & Setup
Document/Permissions mess
I recently reinstalled Windows after i was having some technical issues but since I've done that I've somehow put all my document files/important files into the c/users/Laptop folder . How can i transfer these documents over to my normal c/users/simon documents' folder? I can't seem to drag and...
General Discussion
A big mess!
I have been trying to fix my laptop for the past 2 1/2 days, and am only making things worse. Firstly, all was working reasonably well 3 days ago. I spent a lot of time on facebook playing farmville using Mozilla Firefox, with my dial up connection. Then I downloaded Mozilla Firefox 6, which...
Browsers & Mail
What did I mess up?
Hello, I recently installed a DLink DIR-615 and configured it manually. Having many more options than I knew what to do with, I may have messed something up. My LAN has 2 wireless and my main hardwired to the router and a Linux box running Ubuntu hardwired also. I've never had any problem...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App