Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: after logon kicks me back to the welcome screen


09 Jun 2010   #1

 
 
after logon kicks me back to the welcome screen

hi, first of all sorry for my english.
im using windows 7 x86, and its not the first time i had this trouble, it happened twice before this one, and before i just had to format my computer, but its passed less than 3 month since the last time.

basically, i just turn on my computer, try to access my account, shows the cursor loading, doesnt load the wallpaper or anything from the desktop, it just quickly kicks me back to the login.

ctrl alt del or any other shortcup wont seem to work either.

ive tried everything in safe mode, i scanned with malware bits, spybot s&d, nod32: nothing found.
i removed the password just loads and kicks me back like ive logged off.

then, i activated the guest acc and created an alternate account and it lets me log in, but the Administrator account seems like its blocked, keeps kicking me back.

before anything, you should know, i deactivated system restore, due to its bs hdd usage, so rule that option out.

seriously, i would format again, but it will happen again eventually, so, just wanted to know, what the hell is going on?


My System SpecsSystem Spec
.

09 Jun 2010   #2

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Hi babylon, Welcome to Seven Forums!

You can logon using the hidden administrator account and create a new user account with administrator privileges...Once you have done this, delete your old account, disable the hidden administrator account and you should be good to go... Let us know if you need help..

How to Enable or Disable the Windows 7 Built-in Administrator Account

NB.. You can only do this with Professional, Ultimate or Windows Enterprise.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #3

 
 

will try, But isnt there a way to keep my account? cause i have everything in it, my bookmarks, files, etc.
i think that i could do it manually, still, is there an explanation to this error? or a fix?
My System SpecsSystem Spec
.


09 Jun 2010   #4
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello babylon, welcome to Seven Forums!



As you seem to have a good grasp of Windows, have a look at the tutorial at the link below to see if you can re-set the password long enough to get into your account.
Be sure to post back so we know how it sorts out.


Reset a User Account Password
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #5

W7 RTM Ultimate x64
 
 

You wouldn't happen to be using custom themes by any chance?
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #6
Microsoft MVP

Windows 8.1 Pro with Media Center 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
Hi babylon, Welcome to Seven Forums!

You can logon using the hidden administrator account and create a new user account with administrator privileges...Once you have done this, delete your old account, disable the hidden administrator account and you should be good to go... Let us know if you need help..

How to Enable or Disable the Windows 7 Built-in Administrator Account

NB.. You can only do this with Professional, Ultimate or Windows Enterprise.
I'm not meaning to be picky but, you can enable the hidden administrator account in Home Premium, you just can't do it with the group policy editor, home premium doesn't have it. The net user administrator /active:yes command will work from an elevated command prompt. I haven't tried to log in as admin yet but I was able to set a password and change the icon.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #7

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Uber Philf View Post
You wouldn't happen to be using custom themes by any chance?
actually i am using a theme, to be more specific, its an XP-Zune port, no aero, and im using a custom explorer.exe, Zune cursor, and explorerframe.dll, do you think that it could be a theme bug?
cause i dont remember what theme i was using the last times it happened.

And by the way, its the 7 x86 Ultimate Edition.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #8
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by babylon View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Uber Philf View Post
You wouldn't happen to be using custom themes by any chance?
actually i am using a theme, and im using a custom explorer.exe and explorerframe.dll, do you think that it could be a theme bug?


I'm sure Uber Philf can speak for himself but I've seen the probs he's had with "themes" what a PITA.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #9

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by babylon View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Uber Philf View Post
You wouldn't happen to be using custom themes by any chance?
actually i am using a theme, and im using a custom explorer.exe and explorerframe.dll, do you think that it could be a theme bug?


I'm sure Uber Philf can speak for himself but I've seen the probs he's had with "themes" what a PITA.
im not sure what youre trying to say, what problems? (whats PITA by the way? sorry.. bad english)

Ill try to remove the Theme from this account (that it has the normal aero theme)

Is there a way to duplicate the account to recover the things from my bugged account?
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2010   #10
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by babylon View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Bare Foot Kid View Post
Quote   Quote: Originally Posted by babylon View Post
actually i am using a theme, and im using a custom explorer.exe and explorerframe.dll, do you think that it could be a theme bug?


I'm sure Uber Philf can speak for himself but I've seen the probs he's had with "themes" what a PITA.
im not sure what youre trying to say, what problems? (whats PITA by the way? sorry.. bad english)

He's had the same logon problems as you using various themes but I'll let him explain it from here on in.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 after logon kicks me back to the welcome screen




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:20 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33