Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: autoplay problem

30 Jun 2010   #1
prukeyhi

98SE/XP/windows7 ultimate 32bit
 
 
autoplay problem

Hi all
when i go to control panel>autoplay>pictures ,
i dont have any option "view with photo viewer" /view using windows .
photo viewer option is just not there.
i'ts funny because in vista there is an option "view using windows"
so my 1st question is - does somebody has a pictures autoplay option with windows photo viewer?
thanks


My System SpecsSystem Spec
.

30 Jun 2010   #2
mitchell65

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

When you say "Pictures" do you mean jpeg images? If so right click on any jpeg and choose "Open With" and choose "Default Viewer" If your viewer of choice is not in the list choose "Browse" and navigate to the program you want. Check the box that reads "Always open with this program" a press OK
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #3
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by prukeyhi View Post
Hi all
when i go to control panel>autoplay>pictures ,
i dont have any option "view with photo viewer" /view using windows .
photo viewer option is just not there.
i'ts funny because in vista there is an option "view using windows"
so my 1st question is - does somebody has a pictures autoplay option with windows photo viewer?
thanks
Yes, there is an option called "Import pictures and videos using windows" under Control panel>autoplay>pictures.
My System SpecsSystem Spec
.


30 Jun 2010   #4
prukeyhi

98SE/XP/windows7 ultimate 32bit
 
 

thanks ,
Quote:
there is an option called "Import pictures and videos using windows"
i know this option.
but i'm asking about an other option "view with photo viewer" /view using windows. (like in vista)
somebody has it on the autoplay menu? because i don't......
i added my options screenshot



My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #5
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by prukeyhi View Post
thanks ,
Quote:
there is an option called "Import pictures and videos using windows"
i know this option.
but i'm asking about an other option "view with photo viewer" /view using windows. (like in vista)
somebody has it on the autoplay menu? because i don't......
i added my options screenshot



No, there isnt.
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #6
prukeyhi

98SE/XP/windows7 ultimate 32bit
 
 

thanks bill2,
that's too bad
Any idea/tweak how to integrate this missing option to autoplay menu?
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #7
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Try out this, its for vista but should work (or not work) equally for win7.

How to add custom entries to Windows Vista's AutoPlay | Windows Vista for Beginners
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #8
prukeyhi

98SE/XP/windows7 ultimate 32bit
 
 

thanks for your advice but i do not think it'll work since windows photo viewer has no .exe in it's own folder...

here is example when the option is present (taken from microsoft page)
Working with digital pictures
so how come it is not present in windows 7 ?
microsoft posted "wrong" photo?
Any other idea/tweak to fix the fault issue please?
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #9
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

1) Dude, you want a photoviewer option in Autoplay, it isnt there.

2) Use a free image viewer like Faststone in conjunction with the trick I posted earlier.

Thats about all I can think of.
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2010   #10
prukeyhi

98SE/XP/windows7 ultimate 32bit
 
 

thanks man, FastStone rocks!

But still, if someone will find a way to integrate windows
photo viewer option in Autoplay-please let me know....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 autoplay problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Autoplay problem with burned DVD
I have a Samsung RV511/Windows 7. Fairly new. I can burn a DVD of images taken by a digital camera in My Pictures & Picasa3, then reinsert it to play. Autoplay gives various options one of which is PLAY - works fine. When I do the same process for images which were originally old slides which have...
Music, Pictures & Video
Portable devices not listed in Autoplay option . Won't pop autoplay.
Hi I have protable device that won't autoplay when plugged , but it is shown in my computer and it's fully functional , it is not visible in the Autoplay option in the control panel , I tried reinstalling the device , but same thing , I followed Shawn's topic , how to set autoplay for...
Hardware & Devices
iMesh AutoPlay Problem!
Greetings fellow sevenforumers, I'm using Windows 7 Home Basic 64-Bit version. I would like to ask how do you remove the Synchronize iMesh option on the AutoPlay. I don't know what to do. Please Help me! Replies would be greatly appreciated :)
General Discussion
Yet another autoplay problem
Hi all, A problem with autoplay popped up yesterday. When I plug in a digital still camera, autoplay appears to be completely broken. None of the apps assigned to the device in the autoplay settings will start when the device is plugged in. I've tried disabling/re-enabling autoplay, checking...
Hardware & Devices
AutoPlay problem...
I have three external hard drives and one external disk drive. Every time my computer starts up when I turn it on, two of the external hard drives autostart as does the external disk drive (if there's a disk in it). This has only started happening today and has never happened in the past. I...
General Discussion
AutoPlay Problem
Hi all, I have installed MP Navigator, a scanner program for my printer Canon MP 180, yesterday. Then, I noticed that when I plug my USB disk, this program starts. I think it did sometihng my autorun settings. Then I unistalled the program but now my autoplay does not work. I mean when I plug...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App