Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help my icons are all the same!?!


11 Jul 2010   #1

sony vaio
 
 
Help my icons are all the same!?!

Hi there,

I'm so bad with computers and i have a really annoying problem with my icons.
I got my laptop (sony vaio) new this year with windows 7... everything was fine until i tried to install bluetooth and ALL my icons turned the same!

Basically EVERY icon on my desktop and program list is the same, for example: I have spotify on my desktop it says spotify but the icon is my media center and when i click on it, it doesnt go onto my spotify it goes straight onto my media center. Everything i have on my desktop and program list is my media center! So i can't open ANYTHING! Please please has anyone had the same problem and can help me because i cant do anything

THANK YOU IF YOU CAN.. sophie

My System SpecsSystem Spec
.

11 Jul 2010   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Sophie, and welcome to Seven Forums.

You might see if downloading and merging the lnk and exe downloads in the tutorial may help. They will restore all of the default association for these file extensions and hopefully fix your problem after a restart.

Default File Type Associations - Restore

If not, then doing a system restore using a restore point dated before this problem may be able to.

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2010   #3

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Hi there Sophieboo welcome to the forums.

Well it sounds like your Bluetooth has managed to override your default programs.

Take a look at this tutorial: Default File Type Associations - Restore and see if it helps

edit: whoops, I see Brink has beaten me to it
My System SpecsSystem Spec
.


11 Jul 2010   #4

sony vaio
 
 

Hey! Thanks for getting back so fast!

I've tried a system restore and it doesnt work! says "unable to restore to that point"
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2010   #5
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Have you tried the lnk and exe downloads in the link above yet?
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2010   #6

sony vaio
 
 

Everytime i try to click the above links it is telling me the 'service is unavalible?'
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2010   #7

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

I'm getting it too, its a server glitch I think, just keep clicking til it loads
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2010   #8

Windows 8 Core X64
 
 

The link is working now, just tried it.
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2010   #9

sony vaio
 
 

Hey Thanks for your help guys!
I fixed it! My user profile on my computer was corrupt.. so i made a new user and copied over all my files... now its perfect again!
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2010   #10
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

That's great news Sophie. I'm happy to hear that you got it sorted, and thank you for posting back with your solution.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help my icons are all the same!?!




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33