Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Geforce 8400M GS problem

08 Jun 2009   #11
Jerzy

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by The Cool Guy View Post
For the windows update; try this following method-
1. Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy
2. Navigate to Security\Local Policies\Security Options
a. Network Access: Let everyone permissions apply to anonymous users - Set to Enabled
Still wont work. Probably doesnt work if reinstalled whole Windows7. Is this general problem or is it just whit me?


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jun 2009   #12
The Cool Guy

Windows 8 x64
 
 

It's a general prob . But don't worry, we people here will try to get you a solution.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2009   #13
Jerzy

Windows 7
 
 

I was wondering if its chipset driver problem. I installed nVidia nForce AR Chipset drivers but Everest-program says the chipset is MCP65M... Where can i found drivers for that if those nForce chipset drivers are false?

I found interesting little discussion with same problems that i have. That problem considered about Vista but i believe its the same problem. I just cant understand the solution. Can someone explanate to me in common sense how its done (if it works with windows7)
My System SpecsSystem Spec
.

09 Jun 2009   #14
The Cool Guy

Windows 8 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jerzy View Post
I was wondering if its chipset driver problem. I installed nVidia nForce AR Chipset drivers but Everest-program says the chipset is MCP65M... Where can i found drivers for that if those nForce chipset drivers are false?

I found interesting little discussion with same problems that i have. That problem considered about Vista but i believe its the same problem. I just cant understand the solution. Can someone explanate to me in common sense how its done (if it works with windows7)
If it works with Vista, it should work with Win7. Try the method in that post and reply ASAP.
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #15
Jerzy

Windows 7
 
 

OK case solved. I reinstalled whole win7 but now I didnt install any chipset or other drivers. When installation was finished I just updated my system with WindowsUpdate-program and thats it. Everything is now on right place. So it was likely chipset driver problem?

Thank you "The Cool Guy" for help, it is nice that we noobs wont get despaired!
My System SpecsSystem Spec
09 Jun 2009   #16
The Cool Guy

Windows 8 x64
 
 

It was likely in the case that it was a driver problem before, windows update or even a driver corruption. Happy to know that your problem has been solved . I guess I wasn't any help though....
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2009   #17
bigseb

Windows 7 x64 Professional
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by minamfm View Post
i recently upgraded to windows 7 RC 7100 and after installing the video card driver from windows update and restarting i get something wierd when i change the resolution or even try to open any game with resolution less then 1280x800

Attached is a screenshot of what's happening at 1024x768 (i had to take it with a camera cuz it won't appear correctly with prt screen)

Do you see the Big Black Margins at the sides of the screen??

Specs:
2 GB DDR2 Memory
Intel Core 2 duo 2.2 GHz 4 mb cache
Nvidia Geforce 8400M GS
I had the EXACT same problem... only happens when I really push it... and only when running eDrawings...
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #18
divedaddy03

Windows 7
 
 

I was having the same problems and now I have no idea what's going on....?? I'm attaching a screen pic bc I don't know if the 3D is working properly.... Do you have any advice on if this looks right? There is very little options that I can do to the resolution. The best that it will let me go is 1280 x 800 and I can't do too much with the taskbar.

Also, I'm trying to figure out what chipset driver to download, any advice on how to figure that out? I have a Dell Vostro 1500.


Attached Thumbnails
Geforce 8400M GS problem-screenhunter_10-aug.-01-16.55.jpg  
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2009   #19
bigseb

Windows 7 x64 Professional
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by divedaddy03 View Post
I was having the same problems and now I have no idea what's going on....?? I'm attaching a screen pic bc I don't know if the 3D is working properly.... Do you have any advice on if this looks right? There is very little options that I can do to the resolution. The best that it will let me go is 1280 x 800 and I can't do too much with the taskbar.

Also, I'm trying to figure out what chipset driver to download, any advice on how to figure that out? I have a Dell Vostro 1500.
Task bar: right click on task bar ---> properties ---> check 'use small icons'
As to the other thing, I assume you're refering to the black bars on either side? When exactly does that happen?
My System SpecsSystem Spec
02 Aug 2009   #20
divedaddy03

Windows 7
 
 

Thanks so much for the taskbar tips! I hadn't found that option yet... :-(

I don't have black bars on either side...I was just hoping to get the resolution set to a smaller size so I could get more in the screen... I think I may have gotten the right driver but I'm still not sure, the 3D is looking better now. Does those screen shots look right to you?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Geforce 8400M GS problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Ult and Nvidia Geforce 8400m gs problem
So I have a Sony Vaio VGN-SZ670N and I upgraded it to Windows 7 Ultimate 64 bit. Now for some reason it doesnt work or it doesnt recognise it or something. It now says it is a Standard VGA Graphics adapter. I tried downloading the driver but it doesnt work. Somebody please help.
Graphic Cards
Nvidia GeForce 8400M GT GPU Driver problem!!!
Hi guys, I'm wondering if any of you could help me. I'm using a Sony Vaio VGN-NR31Z/S laptop Specs: Intel core 2 duo @ 1.83Ghz 3Gb DDR2-SDRAM Nvidia Geforce 8400M GT GPU OS: Vista Home Premium SP2 32bit and Windows 7 Ultimate (RC build 7100) 32bit (Dual Boot)
Drivers
Problem Nvidia Geforce 8400M GT GPU
Hello :) Recently i updated my laptop Sony Vaio VGN-FZ21M from windows vista home 32 to windows 7 ultimate 64. I didn't update teh OS, i just formatted and reisntalled it from bios. Now i can't find the right drivers for my Graphic Nvidia Geforce 8400M GT GPU. Drivers from geforce website are not...
Drivers
GeForce 8400m gt problem
Hello Ive just went from ubuntu to windows 7 everything seems to work fine except the graphics card which shows up as a standard vga graphics adapter and 14mb?, I downloaded nvidias driver agent and that didnt find any compatable hardware? i know the graphics card is geforce 8400m gt Laptop...
Graphic Cards
NVIDIA GeForce 8400M GT + Sony Vaio PCG-8112M problem
I dont know how exactly this works but I just installed windows 7 (ultimate 32bit) and im trying to install my graphics card driver but it doesnt seem to work. my laptop is a Sony Vaio PCG-8112M and it says that they re not compatible or sth. Can anyone plz plz plz plz plz help me??? :cry:
Drivers
NVIDIA GeForce 8400M G Problem
I have notebook with the following components: Intel® Core™2 Duo T5750 2.0GHz 2MB MSIEX600X-431EU FSB667, 3072MB (3GB) DDR2 667MHz, 250GB SATA 5400rpm, 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite, nVidia GeForce 8400M 256MB Everything worked fine on Vista Home. Yesterday i downloaded Windows 7...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:55.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App