Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Good luck fixing my problem

24 Aug 2010   #21

windows 7 64 bit

Oh I'm not saying you mentionned it, just saying I had this problem with 10.3 one, I installed the direct x updates, I've been playing hm... I would say about total of 3 hours and haven't had it happen so far, we'll see tomorrow...

My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2010   #22

windows 7 64 bit

Well... here I thought it was fixed, but it just happened twice in starcraft 2, anyone has an idea to fix this or it's my computer piece that aren't working properly.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2010   #23

WIN7 Ultimate 64bit

So out of all the suggestions - what did you do?

Ati 10.8 drivers are out now (yesterday) and I know they did an interim fix on one of the starcraft games - coz others were discussing the problems!
My System SpecsSystem Spec

26 Aug 2010   #24

windows 7 64 bit

I'll install the 10.8 drivers and will test it out, however this problem doesn't occur only in starcraft 2, but we will see !

And about this: "In your bios - instead of 'Auto-detecting' memory voltage/timings try entering the correct ones manually."

I haven't tried it yet, I have no idea where this is in the bios nor how to know my memory voltage and such, but I'll find out about it and try it out.

edit: Well with 10.8 I was just browsing for custom game in Starcraft 2 and it happened again, as for the memory voltage/timing I couldn't find it, but I'll look more into it later.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #25

WIN7 Ultimate 64bit

Take your pick - some British (rainy) bank holiday W/E brain stormin' - you might find a solution >
132,000 results

Are you up to scratch?

StarCraft II System Requirements

The system requirements for the StarCraft II are as follows:

PC Requirements
PC Minimum System Requirements*:

Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Updated with the latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
2.6 GHz Pentium® IV or equivalent AMD Athlon® processor
128 MB PCIe NVIDIA® GeForce® 6600 GT or ATI Radeon® 9800 PRO video card or better
12 GB available HD space
1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista®/Windows® 7 users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution

PC Recommended Specifications:

Windows Vista®/Windows® 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX or ATI Radeon® HD 3870 or better
*Note: Due to potential programming changes, the Minimum System Requirements for this game may change over time.
Another thing you can check is to see if the game likes/dislikes certain settings you would set up in Catalyst - like (un)check/ticking "triple GL buffering"
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2010   #26

windows 7 64 bit

Actually you're going in the wrong way to find a solution to my problem, it happened in way too many different games ( and youtube, watching video ! ) just to be a "game setting dislikes". I've read many many forum about it but yet no REAL solution was found to this... Problem could be related from heat/broken videocard/broken motherboard/etc... I simply can't send an email to every company saying it could be the cause of any parts... From what I've also seen, the problem not only happened to ATI user, Nvidia and Vista users are also affected.
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2010   #27

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9

Quote   Quote: Originally Posted by Knetog View Post
Actually you're going in the wrong way to find a solution to my problem
Alright then.

Fix it yourself.

My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2010   #28

Windows 7 Home Premium 64

Hello All First Time Here, Hey Knetog Im having the same Problems that you are Having, heres how it Started. I have been using Windows XP 32 on this Rig that I built for about a Year now and Have been playing Bad Company 2 with no problems. I had some exrty cash so I got Windows 7 Home and a XFX 5770 Card and Installed the 10.7 Drivers for it last weekend. Everything loaded good even the Catilyst control center . Installed the Game and soon after I started playing it would Crash to Desktop. I then noticed that I would get this Error on the Desktop saying Display Drivers have stopped responding and now have Recovered. I tried other Drivers and still got the same error , So I went back to the my Nvida 9800gtx card But the Game would still crash but no more error . On Monday I talk to XFX and I was told to install KB961894 I did a Complete New Install of Windows 7 and the ati card along with the patch. This Time I could not open the ATI Control center or CCC I could see it but could not open it. . So I called them back to ask why as I was talking to another man telling Him what I had been doing. This Guy started asking if I overclock and what my Ram Voltage was. I told him 1.80 and again same error would pop up I told Him what had just Happen and he just stopped Died in his tracks and told me to RMA it back it was bad.So youre not alone on this. My Friend has the same MOBO and OS as me , but a Shaphire card and defferent Ram and says it runs like a Champ. So Im lost on this one too. And Now Windows 7 lock up on me after a restart would not let me type in password I well do a post on that one to
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2010   #29

Win 7 64bit

just a side note, may be irrelivant but have you considered the hard drive. Those so called "green" HDD's only spin at about 5400rpm and are WAY too slow for anything performance related, thay can't keep up. I used one on my stepfathers build and have had many problems including slow boot times etc (i even got the 64mb cache). I think they are really ment for add-on storage and not for a boot drives. It could be causing the "lag" you speak of, maybe not?? Worth looking into. There's a few articles around just do a google search, many people not happy with those drives.

good luck
My System SpecsSystem Spec
29 Aug 2010   #30

WIN7 Ultimate 64bit

If the crashes just happen @ maximum strain on the pc ie using a data intensive game - I would also check out the power supply!

Need minimum 450w and not all psu units deliver the same punch.

If it's just one 'new' game then it's prob. crap programming/driver that needs to be sorted.

I have noticed many problems with these newer/latest games that require you to be connected to the internet!
My System SpecsSystem Spec

 Good luck fixing my problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
i need help with fixing "windows has detected a hard disk problem".
hello i have bought a new computer recently and today i got this error message (i think the error is quite famous i will provide a photo if needed) and i have been trying to fix with no luck here is the situation so far. 1) i got the error after updating (it poped up after restarting the...
Hardware & Devices
Problem in fixing "stuck" updates
Hi, I have a problem in fixing "stuck" updates on windows 7 As you can see,
Windows Updates & Activation
Trying to install my new ssd with no luck
Trying to install a ssd in my g73jh. Inserted the 3 recovery disk one at a time and after 37 minutes the message said the recovery was a success and then the next screen came up said insert media disk just like it did when I first started. Does this mean that windows 7 didn’t recognize the ssd and...
Installation & Setup
Need Help Fixing Split Hard Disk install Problem
Hi all I recently built a new machine and installed Windows 7. Install went flawlessly and everything has been working great. Now that I have most of my software on the new machine I attempted to make a clone of my c drive (1 tb samsung spinpoint) to an identical second drive in my...
General Discussion
BSOD tried everything still no luck
Have been getting BSOD for the last 2 months or so. I'm very aware of the damage they cause and I'm worried it'll be permanent very soon. Attached you'll find the requested info, if I'm missing anything please let me know!
BSOD Help and Support
no luck getting sound out of my box
I own a HP P6110Y and no luck getting sound out of my box. I've literally tried everything I could think of.... - uninstalled and reinstalled the audio drivers - disabled and enabled the on-board sound card - tested the speakers - verified the status in the device manager - increased the...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:02.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App