Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nvidia 6600GT


20 Sep 2010   #1

32bit
 
 
Nvidia 6600GT

So here is my problem guys. So I try to play World Of Warcraft and it tells me when I try to play failed to find a suitable display device so I uninstall and re install the drivers. It is still saying the same thing please any help would be outstanding.



Thanks, Brian

My System SpecsSystem Spec
.

20 Sep 2010   #2

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

If you open your device manager, does it list your 6600 as the current display adapter?
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #3

32bit
 
 

yes it does with a yellow mark next to it
My System SpecsSystem Spec
.


20 Sep 2010   #4
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Which driver version are you using? Also is the card AGP or PCI-E?

Filling in your system specs would help as well,

http://www.sevenforums.com/profile.php?do=extra

If unsure what everything is this should be able to tell you,

Speccy - System Information - Free Download
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #5

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

completely uninstall your 6600GT from your system .... scan computer for hardware changes ( it will install the standard VGA adapter ) ... Download the latest drivers ( 2010.7.19 256.96 WHQL ) NVIDIA DRIVERS 258.96 WHQL Install the drivers and test... let us know how it turns out...
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #6

32bit
 
 

my Computer in AGP ;/

Operating System
MS Windows 7 Ultimate 32-bit
CPU
Analyzing...
RAM
Analyzing...
Motherboard
Analyzing...
Graphics
@ 1280x1024
NVIDIA GeForce 6600 GT (Undefined)
Hard Drives
Analyzing...
Optical Drives
Analyzing...
Audio
NVIDIA(R) nForce(TM) Audio
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #7

32bit
 
 

Still saying the same thing ;/
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #8

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Welcome to Windows SevenForums. I found this on minimum system apecs for WoW
Blizzard Support Here is the interesting portion of this article
Quote:
** The exact hardware requirements for Windows 7 are still being calculated. Only retail versions of Windows 7 are supported
Now maybe it might have something to do with why your 66000gt won't play the game. Error code failed to find suitable display device..

Also the fact that it has a yellow exclamation mark on it tells me that it's being recognized yet their is something still wrong with the install.Or your card. Maybe try an older driver like the 197.77 http://downloads.guru3d.com/Forcewar...load-2555.html See what happens.

Also please put your system specs in your user CP top of page ( use speccy to find them post #4)>then scroll down to edit system specs > put them into the proper categories. This way they will show up under My System Specs in the left hand bottom corner of all of your posts and members won't need to look up for the post you put them on

We really need to have that information. Thanks Fabe
.
You wouldn't happen to have a friend you could borrow a Nvidia card from then try it would you?
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #9
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Don't know about that card and WOW, but from what little is listed from the specs I'm guessing it is an old nforce 2 or 3 AGP board, with a severe lack of chipset drivers resulting in Speccy not reading much of anything. If that is what it is, without a working AGP/GART driver it is a moot point what the video card is as the driver for it will never install.

Brian this one looks like it is time to pop the case open and get a refresher on what is inside by locating the make and model of the motherboard.
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2010   #10

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Don't know about that card and WOW, but from what little is listed from the specs I'm guessing it is an old nforce 2 or 3 AGP board, with a severe lack of chipset drivers resulting in Speccy not reading much of anything. If that is what it is, without a working AGP/GART driver it is a moot point what the video card is as the driver for it will never install.

Brian this one looks like it is time to pop the case open and get a refresher on what is inside by locating the make and model of the motherboard.
+1 stormy good point. Fabe
The model number should be located either parallel to the Ram slots or under neath the AGP or first PCI slot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nvidia 6600GT




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33