Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: geforce 8800gt sli not detected under w7

29 Sep 2010   #1
polux06

windows 7
 
 
geforce 8800gt sli not detected under w7

i've recently installed windows 7 on my computer. At first, before i started installing drivers, it would detect my sli setup by default. I had the options and all but since i've installed the video card drivers it doesn t detect my second video card. I'm currently using the driver 258.96 from nvidia. I know my second video card works.. now what can i do to have it work? any idea?


My System SpecsSystem Spec
.

29 Sep 2010   #2
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Try installing newer drivers, or older ones.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #3
polux06

windows 7
 
 

i did already. took an older driver and i tried it.. without result.
My System SpecsSystem Spec
.


29 Sep 2010   #4
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by polux06 View Post
i did already. took an older driver and i tried it.. without result.
And newer ones? Even older ones?

Also you might try installing your motherboard drivers.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #5
polux06

windows 7
 
 

they don t make drivers for windows 7 for the Asus a8n32-sli.. I think that s the problem..if i could update the motherboard. any other OS driver could do it?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #6
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Can you try updating the BIOS?

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #7
polux06

windows 7
 
 

i've downloaded the latess bios update from ASUSTeK Computer Inc.-Support-

Now i get a .rom file.. how do i actually update the bios with this file?
My System SpecsSystem Spec
29 Sep 2010   #8
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Look on your manufacturers website (or the motherboards website) and see if they released an updated BIOS. If so, you will need to put that on a flashdrive and boot into the BIOS to manually update it.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
Reply

 geforce 8800gt sli not detected under w7




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Re-installed Windows7. Video card not detected :( geforce 560ti
Hello Everyone, First of all I would like to introduce myself; I go by Paas, and I'm currently in Austria after being in Florida for 5 years. I want to thank all of you in advance, for taking your time to help resolve my problem.:) Yesterday I got a PC from a colleague once I started up the...
Graphic Cards
GeForce 8400 GS detected, but not transmitting
My nVidia GeForce 8400 GS is seen by the device manager and seems to be working, but it doesn't seem to transmit video signal. I just put a fresh installation of Windows 7 on my PC, I have the latest drivers, and the graphics card worked with Windows XP before I changed the OS. I am currently...
Graphic Cards
problem installing geforce 8800gt
Hi Hopefully this is the right place to post this message. I've been struggling to install my graphics card on 64 bit Windows 7 Ultimate edition. Here's my spec: Asus P5Q-VM motherboard G45 600W bequiet! PSU Intel Core 2 Quad Q9400 CPU 4GB RAM 160gb hard drive DVD writer NVIDIA GeForce...
Graphic Cards
Nvidia Geforce GT 325M graphics card is not detected
I have the Asus-N61JV notebook with Nvidia Geforce GT 325M grpahics card on Windows 7 32 bit. I downloaded the version 197.16 driver from Nvidia. By default my notebook detects the driver as standard VGA graphics adapter. The Chip type is detected as “Intel(R)Ironlake Mobile Graphics ChipSet”. Now...
Graphic Cards
What after a 8800GT?
Hello everybody, Even though I am pretty glad of my GPU I just cannot continue to think that I have any chance to run all the new games that are becoming available with a 2 and half years old 8800GT, don't you agree? :p Today I manage to run Crysis and Battlefield in high/ultra high and get...
Graphic Cards
Geforce 6600 is not detected Windows 7 x64
Well, I have installed and re-installed the drivers many times. The Nvida control panel shows only one monitor detected. I have two identical Acer monitors, both display when plugged into my integrated graphics card (Which is 8100) and is detected and running correctly. Any idea what the cause...
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App