Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with video driver installation

25 Oct 2010   #1
araya

Windows 7
 
 
Problem with video driver installation

After i saw ATI had released catalyst 10.10 i decided to update. I uninstalled the drivers restarted my computer i installed 10.10 (and something went terribly wrong around this point i guess)
I got this after installation

and i restarted the computer again but after that nothing works - i can only use window's Standard VGA Graphic Adapter.
I tried removing Visual C++ both 2005 and 2008 cause i though they might be the problem. Didn't work..reinstalled them,not working again, tried to go back to 10.9 cause i though it was 10.10's fault but i got the same problem.
Last month i tried a different VGA on my PC and back then i didn't have any problems at all.
I have no idea what caused this to happen i don't think i made any mistakes..
I use Windows 7 64bit, VGA is HD4770.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Oct 2010   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Use system restore to return to the good times. Then post for instructions.
System Restore
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2010   #3
araya

Windows 7
 
 

When i checked if i can rollback old restore points were already gone.

I also just noticed that the ATI Technologies folder in Program Files is completely empty.
My System SpecsSystem Spec
.

26 Oct 2010   #4
kword88

windows 7 ultimate 64bit
 
 

is the driver listed in "programs and features" in CONTROL PANEL? if so, uninstall it, then restart and check device manager. it should say "standard vga adapter". then you could try running windows update to see if it finds a driver, or you can install a driver of your choice.

did you download the 10.10 driver directly from AMD?
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #5
thefabe

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3
 
 

This won't resolve your problem, but before I download and install a new driver or application I always create a restore point.
I think it's a good habit to get into to help with getting your system back to where it was before as easily as possible. Fabe
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2010   #6
araya

Windows 7
 
 

Yes it was uninstalled from control panel and the pc was using only standart vga adapter even after driver installation which were downloaded from the official amd site.
Anyway i tried various things for hours and nothing changed - the only way i could make the drivers work was to force install them through device manager from the location ATI extracts it's install files...but that isn't good enough cause there was no way to run CCC.
I resolved my problem with a new windows installation and i'm still installing programs and putting things back to how they were.
I've learned my lesson and i'll make a backup when i'm finished and create a restore point before attempting to update drivers.
Topic can be trashed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with video driver installation




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Bluetooth 4.0 driver installation problem
Hi, this is my first post here so be gentle! Recently I got a bluetooth 4.0 dongle from ebay (china, so that might be my problem right there). I figured if my phone has 4.0, might as well use it to its full potential. Now I can install the drivers fine, windows seems to find them by its self,...
Hardware & Devices
Modem Driver Installation Problem
I've bought a Laptop recently, before this I used desktop. I've bought a Internet Modem(Zoom Ultra) for my Laptop. But I can't install it. after connecting the modem to the USB the installation begins easily but after the completion of the Installation whenever I try to open the application it...
Hardware & Devices
Driver Problem after installation 32bit
Hello. After switching from win7 home 64bit to win7 prof 32bit version i have problems installing drivers for 2 devices: 1. base system device: PCI\VEN_1180&DEV_E230&SUBSYS_9069104D&REV_00 PCI\VEN_1180&DEV_E230&SUBSYS_9069104D PCI\VEN_1180&DEV_E230&CC_088000 PCI\VEN_1180&DEV_E230&CC_0880
Drivers
Video of my installation problem...
Here's a link to a video of the problem I'm experiencing: YouTube - Windows 7 can't find signed drivers? AMD Athlon II X2 250 Regor 3.0GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket AM GIGABYTE GA-MA785GM-US2H AM3/AM2+/AM2 AMD 785G HDMI Micro AT CORSAIR XMS2 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2...
Installation & Setup
Installation problem. No video on first boot. Help!
I'm attempting to install a fresh copy of 7 ultimate 64 bit. I'm able to get through the initial installation steps (copying files and expanding files) however on the first boot my screen flickers and is sent to a black screen displaying "Mode Not Supported". Typically if there is just no signal...
Installation & Setup
NviDia Driver Installation Problem
I have a Nvidia GeForce 8400M GS installed in my laptop model : NEC Versa P9110. Recently i found a bug on the driver provided originally from the CD which cause my monitor can't automatically turn off, hence i decided to download a new driver from Nvidia website. I try to install the new driver...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App