Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: wont find graphics-card


20 Mar 2011   #1

windows 7 ultimate 64-bit
 
 
wont find graphics-card

Hey guys i have a problem, when i had my computer shutdownd for like a month i decided to start it again, problem is that my graphics card in the PCi-e 16x (at least i think its the PCI-e 16x) wont be found by bios or device manager, in other words when i put my vga cable in my graphics card nothing happens so i have to use my on-board graphic. i have tested 3 diffrent graphics card
Nvidia geforce NX8500gt
Ati radeon X1900XTX (did not forget to put in the extra cable)
and nvidia geforce 9600 something



My computer Aspire M3641

mainboard ID acer MCP73PV
Bios version 08.00.15

4GB ram

nVIDIA GeForce 7100 (on-board)

Intel Core2 Quad CPU Q8200 2.33GHz

Windows 7 ultimate (64bits)

Things i have tried
Reinstalling windows, installed drivers for all the graphics cards, reset bios, disabled the on-board graphics card and tried "everest" nothing helped

If somebody can help i would be very thankfull
BTW: sry my spelling sucks...

My System SpecsSystem Spec
.

20 Mar 2011   #2

Windows 7 Pro
 
 

Hi,

There must be some issue with the PCI slot..
My System SpecsSystem Spec
20 Mar 2011   #3

windows 7 ultimate 64-bit
 
 

i took a closer look at my motherboard and i found a cap that looks broken ost 6.3v 1000µf.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting its the cap in the red ring. My question is can that be the problem?

also is there a pci driver that i can install online for my bios?
My System SpecsSystem Spec
.


20 Mar 2011   #4

Windows 7 Pro
 
 

Hi,

There is no specific pci driver for BIOS,I think you will have to live with onboard graphics.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dudee View Post
Hey guys i have a problem, when i had my computer shutdownd for like a month i decided to start it again, problem is that my graphics card in the PCi-e 16x (at least i think its the PCI-e 16x) wont be found by bios or device manager, in other words when i put my vga cable in my graphics card nothing happens so i have to use my on-board graphic. i have tested 3 diffrent graphics card
Nvidia geforce NX8500gt
Ati radeon X1900XTX (did not forget to put in the extra cable)
and nvidia geforce 9600 something



My computer Aspire M3641

mainboard ID acer MCP73PV
Bios version 08.00.15

4GB ram

nVIDIA GeForce 7100 (on-board)

Intel Core2 Quad CPU Q8200 2.33GHz

Windows 7 ultimate (64bits)

Things i have tried
Reinstalling windows, installed drivers for all the graphics cards, reset bios, disabled the on-board graphics card and tried "everest" nothing helped

If somebody can help i would be very thankfull
BTW: sry my spelling sucks...
I have the same issue and same Acer. Any idea? I think pci-e x16 bus is broken. No graphic card detected into bios . Only onboard card work. And strange red point appear randomically.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2011   #6
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Dudee, take the GFX card out and use air to blow out the PCIe slot really well. Put it back in and make sure it is fully seated, that is, tight.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 wont find graphics-card




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33