Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: GPU killed my PSU?

23 Jun 2011   #11
Fluffy

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Irishman View Post
Thanks guys.
How about something like this?

Quad Rail 850W Gaming Power Supply Unit For PC 850W PSU | eBay UK
If you can stretch it a bit more I would go for this.

Corsair Builder Series CX 500W ATX Power Supply (CMPSU-500CXUK) [CMPSU-500CXUK]

As others have said, don NOT take a chance on a cheap power supply, they just can't handle it. I paid £229.99 for mine and its money well spent.


My System SpecsSystem Spec
.

23 Jun 2011   #12
Irishman

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post

Would 650w be enough considering I have a phenom ii x4 processor?
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2011   #13
Matt2488

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Irishman View Post
Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post

Would 650w be enough considering I have a phenom ii x4 processor?
Assuming you buy a quality PSU, that's certified it MIGHT be enough. Honestly I would get a minimal of 700ws, but that's just me.

With that video card and I assume you are going to play some games I wouldn't settle for less than a certified 700w psu.
My System SpecsSystem Spec
.


23 Jun 2011   #14
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

Unless you have a bunch of stuff, like six or seven hard drives, a good 650W power supply should be fine. I second the recommendation of corsair
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2011   #15
Irishman

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Again, thank you guys you've been a great help. I ended up ordering the Corsair TX 650W V2, should be here by Monday!
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2011   #16
LiquidSnak

W7 Professional x64
 
 

That should do you just fine
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2011   #17
boogieboy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

GTX 480 was running on a 380W????
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2011   #18
Irishman

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
GTX 480 was running on a 380W????
lol No, my old GPU was using the 380w PSU and when I bought my new GPU I also replaced my PSU (with a cheap one that died ).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 GPU killed my PSU?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
I killed my comp
So I wiped my comp clean because it was just fried. Running slow, constant blue screen, yellow screen, among other things. I made a disc for windows 7 system recovery but now I can't do anything. Anyone know what my next step is? Drivers? In hopelessly lost.
General Discussion
Have I killed my laptop?
Hum well I think I just killed my lappy I cleaned it all up even tried a a better i5 in in but power on and the opto clunks clunks and the fan runs slow for a bit then races up to fast then stops altogether. So thinking it might be just the new core being a dud stuck the original one back in -...
Hardware & Devices
Have I killed my laptop?
Hum I think I might have posted in the wrong spot so..... I think I just killed my lappy I cleaned it all up even tried a a better i5 in in but power on and the opto clunks clunks and the fan runs slow for a bit then races up to fast then stops altogether. So thinking it might be just the...
BSOD Help and Support
7 killed my net
Hey guys, just installed 7 and im loving it, But its killes my net speed, Was getting average of 22mbs now i get about 6mbs. It fluctuates wildly. Torrents are slow as hell. Ive tried turning firewall off. Tried router firmware, Drivers, All the fixes i could find n here, Tried a different...
Network & Sharing
have i killed my HDD?
its quite an old 80gb seagate ide hard drive that i only use for backing stuff up that i dont know if i'll ever use again, its an internal drive but i dont keep it inside my pc instaed i use a usb cable and power cable, the other day i wasnt taking much notice of what i was doing and tried plugging...
Hardware & Devices
Avira just killed everything!
Did an update on my Avira Antivirus and it killed everything. None of my software works and even the OS is stuffed. Any ideas on how to fix this before I re-install the whole lot?
System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App