Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange boot up behaviour after Sapphire HD6770 installed


02 Sep 2011   #11

Windows 7 Professional- 64
 
 

I checked and there is no update bios for my machine. Hopefully a "slow boot" does not harm computer in long run.

My System SpecsSystem Spec
.

03 Sep 2011   #12

windows 7 ultimate 32bit
 
 

I'm not familiar with your HP, but search the HP support site or Google BIOS updates for the model.
It's important to understand the update process if u do find an update. There are different methods the mobo manufacturers employ, one thing seems consistent on the web is not to use a software method than runs via Windows. You should use a method that.does it without the OS running.
My System SpecsSystem Spec
17 Dec 2011   #13

Windows 7 ultimate x64
 
 

After buying an ASUS HD 6770 directcu edition yesterday I am experiencing exactly the same problem, but after checking motherboard website there is no BIOS updates for me either i hear the fans speed up and the clicks mentioned in the OP, and it does it 8 times before it POST's, i googled around and found this post and was wondering if anything else would cause this or would it purely be the mobo bios? As said before once booted it runs perfect.

Any help would be appreciated.
My System SpecsSystem Spec
.


18 Dec 2011   #14

windows 7 ultimate 32bit
 
 

It must be the BIOS. The problem was specifically stated in the reason for my bios update.
O can only suggest you try posting and searching on the "Asustek" forums.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2011   #15

Windows 7 Professional- 64
 
 

It is because the bios is incompatible with the card. I have a XFX Radeon 6770 with the same problem. I had an email exchange with one of their tech's and he noted that in most instances the computer will not even boot with the 6770. He did assure me that the card would not harm the computer but would always take time initially to recognize the card. I decided to keep my card because after the boot the computer runs very well. BTW, I don't remember the motherboard but I have a HP Pavilion a6130n computer.
My System SpecsSystem Spec
18 Dec 2011   #16

Windows 7 ultimate x64
 
 

Yeah, there was a beta bios for my mobo, and i was hesitant to update it as it only mentioned in the update notes 1 beta bios 2 Update CPU AGESA code, mentioned nothing about a fix for gfx cards... however i didn't like it taking ages to boot/post so i took the plunge and updated and now it is sorted
Ty for the replies much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange boot up behaviour after Sapphire HD6770 installed




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Strange boot up behaviour after Sapphire HD6770 installed
Thread Forum
strange behaviour General Discussion
Solved Strange dllhost.exe behaviour BSOD Help and Support
strange security behaviour System Security
Boot issues - strange behaviour? General Discussion
Strange RDP Behaviour Network & Sharing
Strange Speaker behaviour Sound & Audio
Strange TV Signal Behaviour Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33