Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Latest AMD Catalyst Video Driver for Windows 7


18 Mar 2009   #91
julian nold

Windows 7 Beta
 
 

Hi

after the W7 version of the 8.12 worked even on mobiele versions of the 3870 now the 9.3 seems to not support mobie ones

Even the mobilemodder which normaly solves the "problem" a desktopdriver has with mobile cards couldn't help

Any suggestions?

Greetings
Julian


My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #92
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by julian nold View Post
Hi

after the W7 version of the 8.12 worked even on mobiele versions of the 3870 now the 9.3 seems to not support mobie ones

Even the mobilemodder which normaly solves the "problem" a desktopdriver has with mobile cards couldn't help

Any suggestions?

Greetings
Julian
you sure you unnistalled everything?
(i mean everything including the driver?)
what do mean mobile modding?
you are meaning changing the inf file so that it can specify the mobile version of the 3870?
the last thing you can do is run the installer and note where the installer extracts all the files after that close the installer (when it finishes extracting)
then open a command prompt and direct it to there...
after that direct it to either Bin32 (32 bit 7) or Bin 64 (64-bit) and then type "atisetup -install -output screen -output c:\atisetup.log -loglevel 4"
if still nothing happens goto C:\ and you should find the log (should be called atisetup.log....
zip it and paste in you response here
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #93
julian nold

Windows 7 Beta
 
 

To say the trooth I didn't tested it I only read about it on the Alienware forum. Mobile Modder is a tool wich modifys the inf.

But I'll do now what you said, deinstall everything and than I'll just try to install.

THX 4 HELP!

Greetings
Julian

Edit: what do you think, do I need to even use the hardware-manager (not quite sure what's the real name in english^^) or is it enought to deinstall the Catalyst via "remove software"?
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #94
wkancyr

w/seven 7100 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbot View Post
Runs perfect for me. Just uninstalled the CCC from programs and features and it gives the option to uninstall the ccc and the drivers. Unblocked the 9.3 setup, installed as admin and rebooted, all good.
I was hoping you were right, and you were for you, but I'm still up a creek, no multi-screen. I'm not saying I couldn't get it wrong, but your explanation was clear and I followed, result was the same.....anywhere I could have gone wrong.
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #95
Airbot

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Have you tried taking out all but 4gb of RAM and then installing?
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #96
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by julian nold View Post
To say the trooth I didn't tested it I only read about it on the Alienware forum. Mobile Modder is a tool wich modifys the inf.

But I'll do now what you said, deinstall everything and than I'll just try to install.

THX 4 HELP!

Greetings
Julian

Edit: what do you think, do I need to even use the hardware-manager (not quite sure what's the real name in english^^) or is it enought to deinstall the Catalyst via "remove software"?
yes unnistall everything and make sure you do not have any traces of the ati drivers...
and yes to be sure its clean ati install
unnistall in the device manager the old ati driver
make sure the unnistall the driver software is ticked before you click ok...
Name:  hd.PNG
Views: 652
Size:  21.8 KB
also it may not output the log file but if it still does not work the it should output here
C:\Program Files\ATI\CIM\Reports
there all the log there...
if you still have trouble then like i said zip it up and post it here


also forgot to ask...
if you can you output your driver screen?
like this..
maybe i can mod the inf for so it can install...
Name:  driver 1.png
Views: 18
Size:  29.1 KB
Name:  driver 2.png
Views: 20
Size:  39.4 KB
Name:  driver 3.png
Views: 17
Size:  32.9 KB
so if its still not working then i can do this...
i just need to know the hardware ID's
OT
i was wondering how does it game?
i was thinking of getting it before i got this tablet....


My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #97
julian nold

Windows 7 Beta
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by darkassain View Post
OT
i was wondering how does it game?
i was thinking of getting it before i got this tablet....
With Dual 3870, T9400,4GB DDR3 and 320gb Raid0 everything runs wonderful! I was relay impressed!
With the W7 8.12 I can play Crysis on Very High and 1440x900 with around 20-25fps (enought for Crysis to play it and fell in love^^)!

L4D runs only on one core because of the 8.12 (I know 8.12 is the grafics driver but it affects the cpu dualcore "system" of L4D and makes it non work well) but still I get because of the dual mobility 3870 around 100FPS with everything maxed out and native res. (AW driver solves this problem)

@Topic!

I was able to install it (after doing what you said) and it said: Succesfull!

I rebootet and when I wanted to run CCC it says: "not installed or corrupted driver" (I tryed to translate it^^)

W7 automaticaly installed 8.12 again ...

Greetings
Julian


Attached Thumbnails
-alienware-m17.jpg  
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #98
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by julian nold View Post
With Dual 3870, T9400,4GB DDR3 and 320gb Raid0 everything runs wonderful! I was relay impressed!
With the W7 8.12 I can play Crysis on Very High and 1440x900 with around 20-25fps (enought for Crysis to play it and fell in love^^)!

L4D runs only on one core because of the 8.12 (I know 8.12 is the grafics driver but it affects the cpu dualcore "system" of L4D and makes it non work well) but still I get because of the dual mobility 3870 around 100FPS with everything maxed out and native res. (AW driver solves this problem)

@Topic!

I was able to install it (after doing what you said) and it said: Succesfull!

I rebootet and when I wanted to run CCC it says: "not installed or corrupted driver" (I tryed to translate it^^)

W7 automaticaly installed 8.12 again ...

Greetings
Julian
ok my post is updated and please post your hardware id...
after that unnistall everything...
make sure you are clean by restarting and making sure that ati catalyst is not installed... and then like i said uninstall the video
once is done i will shortly upload a new inf...
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #99
julian nold

Windows 7 Beta
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by darkassain View Post
ok my post is updated and please post your hardware id...
I updatet mine as well

Quote   Quote: Originally Posted by darkassain View Post
after that unnistall everything...
make sure you are clean by restarting and making sure that ati catalyst is not installed... and then like i said uninstall the video
once is done i will shortly upload a new inf...
Sry I didn't got the big part

Shell I take the screenshots after deinstall or are the screenshots I uploaded ok?


Just as info! The cards are called 3870x2 in the drivers but they are tow 3870^^

THX 4 your help!

Greetings
Julian
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2009   #100
wkancyr

w/seven 7100 x64
 
 
airbot, appreciate the reply

Quote   Quote: Originally Posted by Airbot View Post
Have you tried taking out all but 4gb of RAM and then installing?
Thanks for the thought, just tried you suggestion, not happening. It was a good try and I see it was the same advise you gave in an earlier version. I am of the old school and I should have tried all the old suggestions. I'm sure my card is one of the newer ones and last on the list to be tested by the company. Not that popular yet and I'm sure there arn't to many around, new in this case is the ****ty end of the stick. I will continue to try any advise that I'm given. I do have an nvidia card that works but I am determined to use this one. Thanks for the attempt, if you can think of anything else let me know.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Latest AMD Catalyst Video Driver for Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App