Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: W7 won't boot up after installing NVIDIA drivers


07 Aug 2009   #1

Windows 7
 
 
W7 won't boot up after installing NVIDIA drivers

Well, I have this problem: After installing 64bit 186.03 (tried 185 too) NVIDIA drivers for notebooks (I have geforce 9200m gs) and restarting, windows just won't boot up. The screen goes black and then reboots without even showing the "welcome screen". I've tried this with 7100 and RTM builds (Didn't have any problems with xp though)
I hope anyone knows how to fix this b.s

My System SpecsSystem Spec
.

07 Aug 2009   #2

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dumpling View Post
Well, I have this problem: After installing 64bit 186.03 (tried 185 too) NVIDIA drivers for notebooks (I have geforce 9200m gs) and restarting, windows just won't boot up. The screen goes black and then reboots without even showing the "welcome screen". I've tried this with 7100 and RTM builds (Didn't have any problems with xp though)
I hope anyone knows how to fix this b.s
Have you tried F8 during boot and choosing last known good configuration?

(start pressing F8 a few times right after the bios screen goes away)
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2009   #3

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by squonksc View Post
Have you tried F8 during boot and choosing last known good configuration?

(start pressing F8 a few times right after the bios screen goes away)
Yeah, but then the drivers get removed, so it's not a solution
My System SpecsSystem Spec
.


07 Aug 2009   #4

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dumpling View Post
Yeah, but then the drivers get removed, so it's not a solution
Of course that's the solution,

Those drivers are the problem.

when system boots again you have to find an older version that works.

Or keep enjoying a black screen.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2009   #5

 
 

Did you downloaded official nVidia 9M series Win 7 x64 drivers???
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2009   #6

Win7 x64 Ultimate SP1
 
 

What kind of laptop? some mfg's like Dell have custom drivers. go the the mfg's site and download the driver for your computer.

Ken
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2009   #7

Windows 7
 
 

Yep, the official drivers for 64bit Windows 7, 9m series.
It's a samsung r460 laptop, but samsung.com only has xp/vista drivers :/
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2009   #8

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dumpling View Post
Yep, the official drivers for 64bit Windows 7, 9m series.
It's a samsung r460 laptop, but samsung.com only has xp/vista drivers :/
Try Vista drivers...
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #9

Windows 7 RC
 
 

I have got almost the same problem with Windows 7 RC x64.
After installing (*ANY*) NVidia Forceware drivers windows
freezes when booting.
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2009   #10

Windows 7
 
 

Try out the vista drivers from the Manufacturers website. My windows XP drivers work for my sound card just fine. if that dosen't work. wait for nvidias next release for drivers. then try them out.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 W7 won't boot up after installing NVIDIA drivers




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33