Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATI Catalyst Control Center Wont Appear...


08 Aug 2009   #1

Windows 7 Ultimate RTM
 
 
ATI Catalyst Control Center Wont Appear...

Hi people.

I've just installed windows 7 RTM, 32-bit on my Asus, with an ATI Radeon HD 3470 graphics card.
The driver for it is installed and working I think, but I can't seem to get the Catalyst Control Center to work..

I've installed the ATI Catalyst™ 9.7 Suite for Windows 7 (32-bit) from here Drivers & Tools | GAME.AMD.COM Everything seems to go well with the installation, it even says, installation completed, but the catalyst center isn't anywhere to be found.
When I go to the folder ..programfiles/ati technologies the folder is just empty. In programs & features ATI install manager is installed.

Can anybody tell me what's wrong? I cant get the CCC to appear at all.. Thanks, Arthur

My System SpecsSystem Spec
.

08 Aug 2009   #2

 

It is possible that you downloaded the Drivers Only package and not the Catalyst Suite.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #3

Windows 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
It is possible that you downloaded the Drivers Only package and not the Catalyst Suite.
Yeah, that's the first thing I checked. I definitely downloaded the ATI Catalyst 9.7 Suite, Which says that it includes the drivers and the CCC. Upon opening the pack I'm given the option to install 'ATI Catalyst Driver' and 'folding@home'-(not sure what that is)
My System SpecsSystem Spec
.


09 Aug 2009   #4

Windows 7
 
 

Try installing again (folding@home is a microbiology experiment using excess bandwidth to form a network of home computers).

When your installation is finished check the install log to see what it says.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #5
Dasumianco

 

Had this problem myself when i was using an older ATI card.. think ATI havent quite gotten it right yet thats y i switched to NVidia
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #6

Windows 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Stranger View Post
Try installing again (folding@home is a microbiology experiment using excess bandwidth to form a network of home computers).

When your installation is finished check the install log to see what it says.
I've already tried installing and uninstalling multiple times to no avail... Although the installer package doesn't mention anything about the CCC... Not sure if its worth mentioning but when I did the upgrade to Windows 7, The windows installer told me "
  • These programs might not work properly after the upgrade. We recommend uninstalling these programs before upgrading. Cancel the upgrade, open Control Panel, and search for "uninstall a program". (Note: Programs marked as * can be safely reinstalled after the upgrade.)
    • ATI CATALYST Install Manager *
    • ATI Catalyst Control Center *"

Though at the time I didn't think it would matter to much if I didn't uninstall them.. Anyway, I've been looking round the net and alot of people seem to have a similar issue.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #7

Windows 7 Ultimate RTM
 
 

This is the install log after its been successfully installed:

-UI
08/09/09 21:33:41
install

ATI Radeon Graphics Processor
ATI Technologies Inc

0x95c4
0x1002
0x19e2
0x1043
0x030000
0x00

ATI Catalyst Install Manager

3.0.732.0
20

Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable

8.0.56336
10

ATI Catalyst Install Manager
Succeed
3.0.732.0
20

Hardware information
Existing packages
Packages for install
Packages for uninstall
Other detected devices
Error messages
Name
Manufacturer
Chip type
Device ID
Other hardware
Download packages
Success
Fail
Vendor ID
Class Code
Revision ID
Subsystem ID
Subsystem vendor ID
Catalyst® Install Manager
Installation Report
Final Status:
Version of Item:
Size:
Mbytes
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #8

7600x64 RTM
 
 

I installed the 9.7 control center but the driver it likes is the older vista one, works fine for me.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #9

Windows 7
 
 

7Emeralds, you upgraded rather than clean install? Am wondering if that may be the source of your problem. I have installed the 9.7 drivers and control centre on 3 machines in the last few days, had no problems at all, but all were clean installs.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #10

Windows 7 Ultimate RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Stranger View Post
7Emeralds, you upgraded rather than clean install? Am wondering if that may be the source of your problem. I have installed the 9.7 drivers and control centre on 3 machines in the last few days, had no problems at all, but all were clean installs.
Yes you are possibly right.. I had the same thoughts myself. I did an upgrade rather than clean install as I found it a little difficult installing some of my things directly on windows 7. Considering how long its taking to sort the ATI stuff out it might be preferable to actually try a clean install. As a matter of fact I had previously tried doing this and found the ATI stuff to all be working fine and accounted for.. However if someone does have a different solution that would save me a day of reinstalling windows and all my programs etc..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATI Catalyst Control Center Wont Appear...




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:29 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33