Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No HDMI output when lid closed - Sony Vaio Z2 with Intel HD 3000

06 Jan 2012   #1
miki69

Windows 7 Professional 64bit
 
 
No HDMI output when lid closed - Sony Vaio Z2 with Intel HD 3000

Hello folks,

I have setup extended monitors, and when I close laptop lid video on TV stop playing and shows me desktop from laptop. Tried "do nothing" when lid closed but that didn't do the trick.

My old Vaio VGN-Z (Nvidia Geforce 9300GS) had no issues when closing laptop lid.

Any idea how to resolve this issue, as it's quite annoying to me.


Cheers,
Miki


My System SpecsSystem Spec
.
06 Jan 2012   #2
Qdos

 

You might want to look at your power saving scheme and what functions are assigned to lid closure...
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2012   #3
miki69

Windows 7 Professional 64bit
 
 

already did that, set to "do nothing"
My System SpecsSystem Spec
.

19 Jan 2012   #4
miki69

Windows 7 Professional 64bit
 
 

update: what I have also noticed, whenever I close laptop lid content from desktop is ported to TV, like TV is taking role of primary display. Re-opening lid reverts situation, desktop content goes back on laptop screen, while only desktop background/wallpaper is displayed on TV.

I don't know if this is normal, but it's definitely not the way old VGN-Z behaved and not the way I want. Closing/opening lid would not affect external display (TV would always show background only).

To be clear what I want to achieve: start movie on laptop, drag movie window over right/left screen edge of laptop to TV (as set to extended display), double click for full screen, close laptop lid and continue watching movie on TV.


Cheers,
Miki
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No HDMI output when lid closed - Sony Vaio Z2 with Intel HD 3000




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio
I have a bluetooth headset that already paired but it is unable to use because there is no audio services to work with. When I run the troubleshooting for my sound, it couldn't identify the problem. In my device manager, the bluetooth audio is gone (it used to be there) and i also have many unknow...
Sound & Audio
No VGA or HDMI output on my Sony Vaio Lap after upgrade to windows 7
There is no VGA or HDMI output on my Sony AR VGN-AR51M after upgrade to windows 7 from vista, yet my Driver Support program says my Standard VGA Graphics display adapter is working ok. I have tried installing various updates and new display drivers but will not accept them and says...
Hardware & Devices
No Audio output Devices Sony Vaio Wgn-fs730
Just converted a friend's 2005 vintage Sony Vaio FS730 laptop XP system to Windows 7. Sony has no drivers for this machine beyond XP. Their available Vista drivers seem to be for different hardware. The machine runs OK, but there are no sound output devices using the windows default installed...
Sound & Audio
No audio over HDMI (Intel HD Graphics 3000 - i5-2600k's GPU)
System: Intel i5-2500K ASRock Z68 Extreme 4 8Gb ram (2x4G) Creative Audigy 2 ZS PNY Geforce 460 GT (Has DVI+VGA+mini-HDMI out but only 2 can be used simultaneously) Monitors: 1x Philips 150B (Connected to the Geforce 460 - VGA) 1x Viewsonic 2268wm (Connected to the...
Sound & Audio
Sony vaio no sound through hdmi
I have a sony vaio VGN-ARN61E, which originally came with windows vista, but i have since upgraded to windows 7 home premium 32 bit. I have recently got a flatscreen tv and would like to be able to watch stuff streamed on my laptop on the tv. I have a hdmi cable (which claims to do both audio and...
Sound & Audio
No Sound HDMI Sony Viao-Sony has no intel chipset?
I have been waiting for Sony to release a chip set for their Viao VGN 270 with no word as to when. I upgraded from Vista to Windows 7 and LOST the audio via HDMI. I have tried every Sony upgrade and nothing works. It is reltec sound card which is really Intel but is manufacture specific. Does any...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App