Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: no hdmi output windows 7 using nvidia gt 545 oem

09 Jan 2012   #1

windows 7 ultimate 64 bit
no hdmi output windows 7 using nvidia gt 545 oem

please help me with this issue i cannot find anything helpful after hours of searching on google relating to this issue

my card: geforce gt 545 oem 3gb (taken out of another pc that my friend gave to me)
os: win 7 ultimate 64 bit
cpu: xeon x3430
ram: 8gb ddr3
board: msi socket 1156 for xeon cpu

i've twice installed latest drivers GeForce 285.62 Driver

i've been into nvidia control panel and then setup multiple monitors & it only detects my other vga monitor not the hdmi one

i'm using a brand new hdmi cable & can confirm i've connected it to the correct hdmi connector on my monitor, it has 2 hdmi ports and i've tried both

when i go into device manager & display adapters there is only 1 adapter that says nvidia geforce gt 545, should there be another 1 for the hdmi?

i'm out of options, i even work in i.t as a breakfix engineer coming across similar issues like this but i cannot deal with this & really need some help so i'm really hoping someone will help me out here

i'm wondering if its anything to do with my other hardware such as the xeon cpu? (a longshot but i've only just built this pc & never built a xeon system before & would normally go for core i5 or core i7)

My System SpecsSystem Spec

09 Jan 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64 sp1

Hello, welcome to seven forums.
Your card might only support one monitor.
If it supports 2 monitors then you can only use the HDMI with VGA connected.
The DVI and HDMI share the same signal.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2012   #3

windows 7 ultimate 64 bit

thanks for the reply im wondering too if the problem is lack of dual support

i cant get the hdmi working on its own either though when the dvi to vga adapter is removed

it just boots up to a black screen on the new hdmi monitor
My System SpecsSystem Spec


 no hdmi output windows 7 using nvidia gt 545 oem

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek HDMI Output ATI HDMI Audio -Not Plugged In-
I'm trying to hook up my TV with my computer, and for the most part it's working. The video goes through and I get how to control it and everything. The only thing not working is the sound. I'm using an HDMI to HDMI cable, and like I said the video is fine. Also, when the cable is plugged into...
Sound & Audio
Gigabyte HDMI output to Yamaha receiver - no sound output
GA-890GPA-UD3H (rev. 3.1) GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-890GPA-UD3H (rev. 3.1) (Note 3) Simultaneous output for DVI-D and HDMI is not supported. What I'm trying to do is output just my sound to the receiver via HDMI cable, but still use the DVI to my monitor...
Sound & Audio
windows 7 Hdmi output is only availible when it is off
ok, i have a dell core 2 duo with 3gb of ram, and an ati hd4650 setup: i currently have a dvi-i to the vga port on my tv, i have an hdmi cable going to my reciever from the same video card which subsequently goes to the tv via the hdmi port now when i boot up, both outputs get the boot up...
Graphic Cards
HDMI output No Audio after Windows 7 install
I`m running HDMI out to Samsung HD TV - and all was well when running Vista - after updating to Windows 7 I have lost audio on the TV - laptop speakers still work. In Sound - playback - Realtek Digital Output is listed as not plugged in - no option to set as default --- Speakers is listed as...
Sound & Audio
Getting HDMI output on Windows 7
Hi there, I'm having trouble getting my PC to output to HDMI using 32 Bit Windows 7. When connected via HDMI the screen shows the POST/BIOS however the sides are cut off. Then it shows the 'starting windows' screen but after this it cuts off and shows 'no signal'. I have a Gigabyte...
Graphic Cards
Hdmi output works on startup, not windows 7
I have researched and researched but have found nothing to help me. I have an AMD 7750 dual core processor and 2x ati radeon x1300 gc's. I have downloaded the latest drivers for it several times. Restarted. Messed with resolutions. Restarted. Nothing is working. It's got to be something simple....
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:36.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App