Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem XFX HD6950 1GB, 99% activity while running no programs


09 Mar 2012   #1

windows 7 ultimate 64 bit
 
 
Problem XFX HD6950 1GB, 99% activity while running no programs

Hey,

my XFX HD6950 1GB is running at 95%-99% when not performing any tasks. Here are some solutions i tried which did not work:

I restarted my pc but that did not solve the problem.
I tried to reinstall my driver but that also did not fix the problem.

the driver i am running for my GPU is the latest catalyst control centre. The problem started a few hours ago but my pc did not crash (yet).

I hope one of you knows the solution for this problem, I would be very grateful

PS. Sorry for my English grammar, it is not my main language


My System SpecsSystem Spec
.

09 Mar 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Don't just restart, do a complete power down, actually remove the plug from the wall and press the power button to completely allow everything to reset (unknown to many people a low power circuit stays active even when the system is turned off)
Then power back on and see if the card has begun to behave normally.


...I would also ask what application or monitoring feature are you using to determine the card is running at max output?
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2012   #3

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

catalyst control center has a feature that allows to look at the activity of fans, GPU, temperature and so on.
but thanks for the tip. I will now shut down my pc completely and hope the problem is fixed by that.
My System SpecsSystem Spec
.


09 Mar 2012   #4

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

It did not fix the problem. I shut down my pc, unplugged the the ehm... plug xD pressed the startup button twice 2 make sure the power supply was totally empty. then re-plugged the plug and restarted my pc.
maybe you have any other suggestions?
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2012   #5

Windows 7 Home Premium 64bit sp1
 
 

what driver are you using my hd6870 did that and ran hot till i updated the driver or went back to another

I think it is a driver issue soon as i updated mine it behaved
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2012   #6

windows 7 ultimate 64 bit
 
 

I tried older and newer versions, but I know partially what the problem I now. Every time I connect to the internet my activity goes to 99%. When I disable my connection the activity drops to 0%.
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2012   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Well if that's the case maybe you should look for possible bios and chipset updates that might address this.
I know my old asus board wouldn't work right with the 58xx series cards without a bios patch.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem XFX HD6950 1GB, 99% activity while running no programs




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:14 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33