Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Dispaly problem ... WHERE IS MY 1400x900 resoultion???

26 Aug 2009   #1

Windows 7 RTM
 
 
Dispaly problem ... WHERE IS MY 1400x900 resoultion???

Ok here is the problem... On my old Xp with the same graphic Ati sapphire 4850 512mb ddr3 that i have now and monitor viewsonic 2218w i could chose any resolution for windows or when im playing game and also 1400*900 wich i use all the time when playing games... bur now on any windows 7 i can only chose 1680*1050 wich is my default resolution and belove that it is only 1360x1024... well where is 1400*900, i need it for games??? ... i usually have those not standard resolutions to chose.. what is the catch? ?? ?
First 1680*1050 then 1360*1024 or 1360*768 and lower... ....even dont have proper lower widescreen resolutions there is only 1024*768 witch is 4:3 or 800*600... and on my old windows Xp i did have all posibles resolutions to chose even get resolutions like 640*360 etc...

My System SpecsSystem Spec
.

26 Aug 2009   #2

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

How old is the monitor .. have you searched the mfgrs website for new driver updates? 32 or 64bit OS??
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #3
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
How old is the monitor .. have you searched the mfgrs website for new driver updates? 32 or 64bit OS??
+1. In a lot of cases you won't get the extra resolutions without the monitor driver (just an INF file really). If Viewsonic doesn't have anything check Windows Update (one of the few things I will recommend getting a driver from WU for).
My System SpecsSystem Spec
.


26 Aug 2009   #4

 
 

Also, make sure you have the latest ATI drivers.

Did not see any Windows 7 drivers for your monitor but they got the Vista ones there ( x32 and x64) so you can try those.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2009   #5

Windows 7 RTM
 
 

Yes i have newet drivers for my ati card but well ill be searching for monitor drivers... Monitor is maybe 3-4 mounths old i but it few mounts back... Maybe it is the monitor fault but on xo i didnt have monitor drivers still it worked on every resoultion...
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2009   #6

Windows 7 Home Basic 64bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2009   #7

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

You can also check windows update for the driver I have a viewsonic vx1962wm monitor and the Windows 7 driver can be found under optional hardware updates, so they might have one for yours also.
Mine works on the standard plug and play driver the same - maybe your using riva tuner or some other third party ATI tweaker application thats causing the problem, if so remove - you can overclock in the control panel. May even need to reinstall the drivers.
This is if the drivers dont make any difference - just thought i should mention this.
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2009   #8

Windows 7 RTM
 
 

No my ati is not overclocked i didnt even install ati control panel(i never do maybe that is a mistake ) ... But tnx im downloading now drivers for vista (my win is x86) and ill be trying them ...ill keep you informed...
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2009   #9

Windows 7 RTM
 
 

Ok i try the signed drivers from viewsonic site but it say that my monitor is not found and that i install standard_monitor_unsigned_drvers ... ok then i found on internet unsigned viewsonic drivers and install it ... now on end of instalation didnt display any massage but nothing change and in device manager in monitor section it says Generic PnP monitor still .. i really dont know what is the problem here... I try to update there too with device manager right click on monitor and update drivers but it says that the best drivers for the device is already installed...
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2009   #10

XP, Vista, W7 64bit Home Premium
 
 

Forget the monitor driver - the generic non pnp probably means you have the standard driver they are less likely to cause a problem - its wont effect anything. Now download the complete ati drivers version 9.8 with the control panel, as you were planning, and see if your resolutions problems is fixed. Just try this Im pretty sure it will be ok. Then if it isnt we will worry about it then.
When I install the ati drivers I dont install the folding homes, and i select install rather than uninstall, as it will uninstall the previous driver automatically, you can check the log at the end, and if it has no errors your ok to go.

Graphics Drivers & Software
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Dispaly problem ... WHERE IS MY 1400x900 resoultion???





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33