Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: GC has gone missing on my GA-Z68AP-D3 rebuild issues

23 Apr 2012   #1
thorrrr

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 10240 Multiprocessor Free
 
 
GC has gone missing on my GA-Z68AP-D3 rebuild issues

Hello guys

Just installed this new MOB chip and memory. I have 2 Nvidia 8800 GT cards so I can run 3 monitors. I know 1 is 16 bit and the other runs at 4 I do not use it for gameing and the tech guy at Aria said it would be fine with both Graphic Cards. I only get 1 card seen when I boot the card is fine because if I put it in the other slot is is seen so it is not a card issue. Why is the MOB not allowing WIn 7 to see the card?
Strange thing is Win 7 is aware of something see attached screen shot
Also please see here this indicates it must be seen http://i.imgur.com/dSyyE.jpg


My System SpecsSystem Spec
.
24 Apr 2012   #2
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

SLI support isn't universal for Z68 motherboards. The maker must buy a license from nVidia. (nVidia's drivers verify that by looking for a code in the motherboard's BIOS.)

Apparently Gigabyte didn't buy the license for the GA-Z68AP-D3. If you wish to use a multi-card solution, you're limited to AMD Crossfire (no license required).

Sorry.
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2012   #3
thorrrr

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 10240 Multiprocessor Free
 
 

Got it working no problem cheers anyway.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2012   #4
bobkn

Windows 7 Pro X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thorrrr View Post
Got it working no problem cheers anyway.
Oops. I guess I have gaming PCs on the brain, or poor reading comprehension.

No SLI. Two cards, 3 monitors.

I'm glad that you got them working. Did you have to do anything special to do that?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 GC has gone missing on my GA-Z68AP-D3 rebuild issues




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Issues related to missing api-ms-win-downlevel-advapi32-l1-1-0.dll
Hi, hope I'm posting in the right area... Also hope someone can shed some light on this issue, or rather series of issues. Main manifestation is that folders open in new window (though set to open in same window), plus unable to drag & drop between folder. However, IE wouldn't start...
Software
Win 7 Update Issues - 800F0900. Missing 4 files
Hi guys, Brand new installation and I haven't been able to update. I get 800F0900 every time I try to update. I have attached the requested information and followed the steps in the sticky. Thanks for your time!
Windows Updates & Activation
BCD of death (BCD missing, bootrec rebuild fail)
Hi everyone, I'm working on a win7 x64, and had to remove one of my hard drives recently. After removing it I discovered that the boot files were installed into that drive, and the system won't load. I tried many solutions listed in the forums (such as using the startup repair tool with 3...
Hardware & Devices
BOOTMGR Is Missing Issues
OK, so I have been trying to delete a partition from my hard drive, and I have been unsuccessful. But I was reading online that you can't delete an active partition, which is what I was trying to delete. So I marked my other partition as active, and rebooted. But now, when my computer comes on it...
General Discussion
Issues with recovery and missing boot loader
Ok, I read over this forum, and tried several of the options. My issue: Boot loader is missing from HD. I entered the windows repair from dvd, and it finally showed the windows installation, C:\Windows (recovered). Tried selecting it again to have windows reinstall MBR, but now it says...
Installation & Setup
Install issues: kernel missing or corrupt
Hi everyone, I have read a lot about this issue but haven't found someone with a solution for a similar problem as mine. I'm losing hope of ever fixing this so I really hope someone here can help me out. Here's my situation: I'm trying to install Windows 7 from a USB stick on a new HD for...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App