Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New graphic card doesn't work (msi 7850 TFIII 2gb oc)


02 Jul 2012   #1

Microsoft Windows 8 Professional 64-bit
 
 
New graphic card doesn't work (msi 7850 TFIII 2gb oc)

Hi guys,
I just bought new graphic card (msi radeon hd 7850 twin frozr 2gb) and seasonic 650W power supply today.

my current specs are :

Monitor: HP 2309m (1920x1080)
Motherboard: MCP73M01H1 (Napa)
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHz
Memory: 4 GB PC2-6400
Graphic card: msi radeon 7850 twin frozr III oc 2gb (previous one: GT 130 768MB)
PSU: seasonic 650W (previous one: 350W)

And when I put them together and turn on the power, the monitor doesn't not detect any signal (dvi).
so I switched the dvi cable to the on-board graphic card then the monitor can display but the device manager only detects ob board graphic card.
then I put back gt 130 and it works perfectly as before.
then I tried putting 7850 back then same issue (monitor doesn't detect anything)
I can see the fans are running on 7850

Help pls?

My System SpecsSystem Spec
.

02 Jul 2012   #2

Windows 7 ultimate x64
 
 

Hi, As you mentioned that your onboard is working fine, this rules out the possibility of faulty motherboard. Try to run your graphic card on a different machine. If the problem still persists, then i would suggest you to RMA the card, as it might be faulty peace.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2012   #3

Microsoft Windows 8 Professional 64-bit
 
 

my friend tested it with his pc and it's working fine...
My System SpecsSystem Spec
.


02 Jul 2012   #4

Windows 7 ultimate x64
 
 

Ok, then we can rule out that the card is faulty. (I might sound stupid, but please bear with me) the motherboard does turn off the onboard graphics as we plug in the external card. But, I have seen some cases where it does not. So, try going in the BIOS setup and turn off the onboard graphics. Turn off the PC, put in your card and then see if that helps.

try this link. It might help

How to Disable the Onboard Graphics and Install a New Graphics Card in Your HP Pavilion 6630


Also, I am little doubtful that your CPU might be bottlenecking the card. but, that is for later.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2012   #5

Microsoft Windows 8 Professional 64-bit
 
 

I only have GT 130 showing under Display Adapter. Integrated graphic is not listed there.
Since I select the PCI-e at BIOS, I think BIOS handle that alr.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2012   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 8.1, Linux Mint, Windows XP and others in VM)
 
 

Check the power connection to the cards, make sure they are completely seated amd the card id completely seated.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2012   #7

Microsoft Windows 8 Professional 64-bit
 
 

Okay this one is solved. I needed to RMA the GPU ..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New graphic card doesn't work (msi 7850 TFIII 2gb oc)




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33