Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New Monitor reports "No Signal" with display driver enabled

23 Sep 2012   #11
tman69

win7 ultimate 32bit
 
 

I just spoke with my resident rig builder and here is what he said.

start from the beginning
1. use a straight DVI cable (no adapter)
2. let windows install whatever generic monitor driver it wants to-it doesn't matter as the ATI driver will take over when you follow step 3--the idea is to get the machine functional--then

3. uninstall the ATI display adapter driver (make sure you have it available to reinstall) then REINSTALL ATI driver-restart--all should be fine


My System SpecsSystem Spec
.
23 Sep 2012   #12
bobotiti

win7 ultimate x32
 
 

Open regedit.
Find "amd" and delete all entries related to your graphic card driver in HKCU,HKLM and HKU.
Restart computer in safe mode and install the new driver you have downloaded from AMD.
Hope this help you.
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2012   #13
brocks

Win7-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bobotiti View Post
Open regedit.
Find "amd" and delete all entries related to your graphic card driver in HKCU,HKLM and HKU.
Restart computer in safe mode and install the new driver you have downloaded from AMD.
Hope this help you.
Thanks for the response. With just a basic VGA driver enabled, I deleted all the ATI stuff using AMD's uninstall program, then I deleted all the AMD and ATI directories, then I ran ccleaner on the registry, then I went through the registry manually and deleted everything I found AMD, ATI, and ATI Technologies. However, there was a key in HKLM called DISPLAY that Windows would not let me delete, and which had a subkey with the brand name of my old monitor and a bunch of settings, so that may be the problem. At any rate, I still got "No Signal" after rebooting under the generic VGA driver, then reinstalling the AMD drivers and rebooting again.

I guess I give up. I'm going to have to just use the generic VGA driver to run at 1024x768 for the next week or two, while I buy a new hard drive and reinstall Windows from scratch, and then reinstall all my programs.

And from now on, whenever I take an image of by boot partition, I'll first change the resolution to 1024x768, or maybe even 800x600, so it will work with any monitor.

Thanks again to everyone who tried to help.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 New Monitor reports "No Signal" with display driver enabled




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Monitor displays "no signal" when HDMI is used
Alrighty guys, i have a problem. About a week ago, my PC was running just fine. My monitor was also running fine(Im using a HDMI cable for my monitor). Then one morning i turn on my PC, and my monitor displays "no signal" with a black background. So i try using the VGA cord and poof! It works!...
Hardware & Devices
Monitor "No Signal" Turns Off when Windows 7 loads
Basic Info (clickable for links): Card: Nvidia GeForce GT 640 CPU: Intel Core i5-3350P Ivy Bridge Quad-Core 3.1 GHz MoBo: ASRock LGA 1155 Intel B75 Micro ATX Motherboard Ram: G.SKILL Ripjaws Series 2x4GB DDR3 Ram PSU: Antec EarthWatts 500W PSU Bronze Certified Hard Drive: Western Digital...
Graphic Cards
Setting up a multi-monitor display w/ a 20" HP monitor and a 32" LG TV
Some backstory: just one month ago, I started to think of what will be the other use of our TV and it's HDMI cable. When I cleaned out my PC, I noticed that my card has an HDMI port so something came into my mind; and after 2 weeks, I decided to use my TV for a larger monitor and it works fine. In...
Graphic Cards
Monitor "no Signal" after Windows Boot
Hi, this is a problem with completely new hardware: - 350W power suply. this is not strong enough but the problem keep happenung without external graphics card - 4x4 CorsairDDR3-1600 DIMM CL8 - AMD A10 Series A10-5800K - XFX Radeon HD 7970 925M - Gigabyte GA-F2A75M-D3H - windows 7 SP1 64bit...
Installation & Setup
After monitor off + on: "No imput signal" + black screen
I started successfully my Windows 7+SP1 with newest patches and can work normally. Then I turn off my TFT monitor (not the running computer). Win7 continues to work (as hard disc LED indicator and remote control tools prove). Later I try to turn on my monitor again. But much to my...
Graphic Cards
New TFT monitor displays "No Signal" message
My old CRT monitor (Samsung 957DF) finally completely died yesterday so I had to replace it. Several months ago I bought a relatively cheap TFT monitor (Acer V223HQ Bb) and while my Windows 7 installation was still fresh, I could switch between the two monitors (Samsung CRT and Acer TFT)...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App