Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: sapphire 4670 problem

19 Sep 2009   #1

WINDOWS7
 
 
sapphire 4670 problem

hey i just signed in this forum.and i need some serious help.i bought a sapphire 4670 graphics card few days ago.then when i tried to rate it using windows7 experience index my display goes off and then never comes again.i restart the pc but in vain.my pc dont get my card anymore.i went to the retailer and took a new card.the new card also showed same problem.the second card was also gone when i tried to rate.and the cards dont work anymore in any other pc.how windows7 rating possibly can damage a card permanently.by the way i ran the rating without installing the ati drivers.by using the driver windows installs automatically .i am really screwed up with all this.i used a nvidia 8500 gt before.it was running fine in my system.pls pls some1 help me.

My System SpecsSystem Spec
.

19 Sep 2009   #2

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Please fill in your system specs so we know what we're dealing with...Help us help you!
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #3

Win 8 Release candidate 8400
 
 

cant run wei index rating without drivers and expect normal results. If you can boot into safe mode, you can install the video driver there.

Ken
My System SpecsSystem Spec
.


19 Sep 2009   #4

WINDOWS7
 
 

thanks zigzag for the reply.but my graphics card is totally gone.my pc dont get that even in the safe mode even.so how can i install drivers.i took the third new card from the retailer and running it in windows xp now.its doing fine.absolutely fine in xp.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #5

Win 8 Release candidate 8400
 
 

attila

so you are saying that the card works in xp but not in win 7? As long as you are not over clocking, and have enough power the cahnces are the problem is a driver and not hardware.

Can you tell us more about the problem

Ken
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #6

WINDOWS7
 
 

zigzag,just try to understand me brother.
1.i bought a card then damaged it,while rating with windows7.then took another new 4670 card from the retailer cause i had warrenty.

2.i did the same thing with the 2nd card.and also damaged that card.again i went to the retailer and got another 4670 from him.(its the 3rd card i took).cause still i have warrenty.
3.i took the third card and now using it with xp.i didn't tried windows 7 rating with 3rd card.cause the rating permanently damaged previous two cards.and the only solution for that is replacing it.

i think you got me now.can you help me?i am too much helpless in this matter.and thanks for listening.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #7

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ATTILA04 View Post
zigzag,just try to understand me brother.
1.i bought a card then damaged it,while rating with windows7.then took another new 4670 card from the retailer cause i had warrenty.

2.i did the same thing with the 2nd card.and also damaged that card.again i went to the retailer and got another 4670 from him.(its the 3rd card i took).cause still i have warrenty.
3.i took the third card and now using it with xp.i didn't tried windows 7 rating with 3rd card.cause the rating permanently damaged previous two cards.and the only solution for that is replacing it.

i think you got me now.can you help me?i am too much helpless in this matter.and thanks for listening.

Got you now what do you want help with?

Ken
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #8

WINDOWS7
 
 

now i wanna know what i should do to use my card in windows7.i am afraid if i try to rate again my 3rd card will also damage.can you give me any way how can i use this card without damaging it in windows7.
thanks again for the support.
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #9

 

I think it is going to be a power issue more than anything - your specifications are incomplete - in particular, I went searching for an Intel dual core processor clocked at 2.5 GHz and did not find one - you need *accurate* specifications (see my System specs for answers) and then use eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 to calculate what you really need in terms of a PSU.

For example, under load, according to ATI Radeon HD 4670 review you'll need 207 W of power just for the video card - and you only have 420 to begin with....
My System SpecsSystem Spec
19 Sep 2009   #10

Vista Ult64, Win7600
 
 

Hi, Attila04, did you download the latest drivers for your card from the Asus site.
I hope this helps you.

http://www.asus.com/
My System SpecsSystem Spec
Reply

 sapphire 4670 problem





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:33 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33