Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Saphhire 4850 won't display a picture - help!

28 Sep 2009   #1

Windows 7 RTM x64bit
Saphhire 4850 won't display a picture - help!

Cliffs at the bottom

I purchased my new computer on Christmas 2008 due to the sales they had that day. When I first got it, it work perfectly fine without even downloading the drivers. I'm a developer for a game and I use various software needed for graphics editing. I play a 10 year old game (Sony's Infantry) almost everyday on average for 1 to 3 hours a day and my system temps are pretty normal. Around 40-50C temps when playing. I use compressed air every 2 weeks and my case is nice and tidy so there's no dust bunnies or anything of that sort.

The problem arose during the month of August 2009. There were no artifacts or blue screens or anything like that. The computer would just suddenly turn off on its own and when I tried to power it on, it did not display a picture. I saw the CPU fans spinning, the HDDs were running, all the cables are connected properly, the video card (sapphire 4850) fan was on and there's 1 beep code.

I asked my friend to borrow his old 8600GT and my computer worked normally. He suggests that my PSU may not be supplying enough juice to the GPU. I thought it might have been the mobo. But my friend is more knowledable than I am. I ended up buying a new PSU. The PSU ended up not solving the problem. Then I buy the same exact card that gave me the problem and a new motherboard and installed the drivers.. that didnt do it either. With basically a brand new computer minus the RAM, I end up with the same results. Now I end up here asking for help.

I contacted Saphhire about their product. They gave me info to ship the card back to them for a replacement, but most other people said that the wait would take over a month for shipping. I've checked googled and other forums, but lots of people have been having the same issue with the same card and none of them resolved their situtation.

Can it be the RAM? because I'm not certain that RAM effects GPU. Somone want to enlighten me?
Is the NEW 4850card bad too?

Original setup:
Intel Q6600
Sapphire ATI 4850 HD
Asus P5E
Antec 500W
G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800
Antec 500W Continuous SLI Certified CrossFire Ready 80 PLUS Certified
Windows 7 x64
Windows Vista x64

2nd setup:
Intel Q6600
NEW Sapphire ATI 4850 HD
Gigabyte EP45-UD3P
G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800
Corsair 850W Modular PSU
Windows 7 x64
Windows Vista x6

Video card wont display bios after starting up
1 beep code, no LEDs lite up
swapped components trying to figure out which one died
borrow friends vid card and computer worked fine
bought new psu, same exact vid card again, mobo
both old and new vid card wont work on new setup

My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64 with SP1

Look your motherboard bios beep code section ,, as System Support Speacialist I'd go and check your ram and possible faulty memory / voltage settings on bios.
My System SpecsSystem Spec

 Saphhire 4850 won't display a picture - help!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Photo Gallery display name under picture
Hi, is there a way to display the name of the picture under Windows Photo Gallery? Right now, it only show the date and the time but no name of picture. The name of the pictures, tags, etc is in the right pane only. I like it to look like when viewing in Windows Explorer. Thanks
Music, Pictures & Video
My tv won't display picture after startup using VGA
I have a slightly older Maxent 42" plasma which I am trying to use as my monitor. I have gotten it to work with previous computers but this one is giving me trouble. It will display the bootup screens no problem but once windows goes to display the desktop then I lose signal and the screen goes...
Graphic Cards
my user account picture does not display properly
Hello, my user account picture on the log in screen is not showing all of the pictures that i choose, pictures appear to be cropped, and only 75% of any picture is displayed, I have tried several different from my images file, but always the same result.Can anyone help please. :confused:
General Discussion
Display problems when moving windows around [picture]
Hey guys n' galls. I Dont know why this problem is happening & its really frustrating. If anyone can help i would appreciate it greatly! :o Im not the most tech savy person in the world :S Thats the problem im...
General Discussion
Changing Picture Folders Display.
My partner has switched to Win 7 from XP and is having problems in identifying her pictures. She is partially sighted and to aid herself when opening folders she would select a memorable picture as the folder cover. So far despite all my efforts I have been unable to find a way that when we...
Music, Pictures & Video
black borders around display and picture seems downscaled
Hi guys, So I just installed Windows 7 professional 32bit on my Acer Extensa 5430 laptop with ATI HD3200 graphics card. Well basically everything was fine already but I have another display, connected with HDMI cable. I don't know why but there are these black borders around that display and...
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:13.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App