Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Built in motherboard video ports not working?

07 Mar 2013   #1

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
Built in motherboard video ports not working?

Hello. Currently i have a dual monitor setup with my GTX 570. Both monitors connected to the videocard. When i connect a third monitor to the motherboard it doesnt find it. Is this supposed to happen or is there a problem with my hardware?

My System SpecsSystem Spec

08 Mar 2013   #2
Chalky Emultion



I think you can't get working both a dedicated GPU and the iGPU in the same time. You can try to enable the iGPU in the BIOS, search for it in advanced settings.

If you want to connect 3 monitors, I suggest you to upgrade to a new GPU (GTX 600 series) to use Nvidia Surround.
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2013   #3

Windows 10 64bit Technical Preview

Don't believe you can have both the gpu graphics and onboard at the same time. I know I can connect 3 on mine if I use the two dvi ports and the hdmi port. If you got a third port like say a hdmi port you could try that on a monitor that supports hdmi.
My System SpecsSystem Spec

08 Mar 2013   #4

Windows 7 Professional x64 Service Pack 1

As stated, you can`t run off the motherboard and the card at the same time. You can run 3 off the card. Use the mini HDMI port.

The whole point of having a card is so you DON`T use the MB graphics.
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2013   #5

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit


Your Graphic card has two DVI ports and one HDMI port . You plug a third monitor to that port if the monitor has that port .
This should work

DVI to HDMI adapter Electronics

Or this
My System SpecsSystem Spec
10 Mar 2013   #6
Mark Phelps

Win7 Pro 32-bit, Win8 Pro 32-bit

You need to check what your motherboard allows.

Mine has three video jacks -- but the motherboard manual clearly indicates that only two of them can be used at a time, and it indicates which pairs of jacks are permitted. For example, if I connect both HDMI and DVI, my display goes dark --because that combination is not supported.
My System SpecsSystem Spec

 Built in motherboard video ports not working?

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Front USB ports not working, but rear USB ports work…
This is a brand new custom built PC for web browsing for a motel lobby. Win7 Home Premium AMD A4-3300 Llano MSI A55M-P33 FM1 Rosewill FBM-02 MicroATX Mini Tower Running latest BIOS and latest drivers downloaded directly from manufacturer's website. I tried switching between all 3...
Hardware & Devices
Motherboard's rear USB 3.0 ports not working
Hello, My new motherboard's USB 3.0 ports do not work. Its a new FM2 socket motherboard: ASRock FM2A75M-DGS I'm ok with computers, but... In my 'Device Manager' (see attachment under "other devices") it says there is no drivers installed. I cant find any 3.0 drivers at ASRock's website ...
Hardware & Devices
Problem with built-in memory card reader and USB ports
Ok, long and confusing story... I'm posting this all because I'm not sure what triggered the problem. I have a HP workstation with 4 USB ports in the back, 2 in the front and an internal memory card reader that also has a single USB port. Windows 7 pro 32-bit. I tried plugging in a new...
Hardware & Devices
USB 3.0 ports not working on Gigabyte GA-A75M-UD2H motherboard
Can't figure out why they are out. Upgraded the bios from F4 to F5 and no effect. Can't see any devices that I plug into these ports. Never liked the transfer rate on these ports when they were working. Very slow - like a standard USB port. Thanks
Hardware & Devices
eVGA 750i FTW motherboard -> no USB ports are working
Hello Everyone, I am having a problem with my system..... None of the USB ports are working (front or rear). A few days ago I got the "USB Device not recognized" error message but it went away. Then last night I came home and tried to move the mouse and nothing worked.. I tried to type on the...
Hardware & Devices
Motherboard sata ports won't work
well i bought everything and im having trouble with my motherboard. Everything turns on fine the screen shows the bios and stuff but none of the sata ports on the motherboard are working. GA-MA785GT-UD3H sata ports not working my hdd wont show and my cd rom drive wont open as well what do i do
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:10.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App