Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Nixeus Vue 30 blank with resolution 2560 x 1600, 1920 x 1200, etc.


05 Aug 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Nixeus Vue 30 blank with resolution 2560 x 1600, 1920 x 1200, etc.

Hey Guys (& Gals),

I have three monitors connected to a Sapphire HD 7790. 1) Dell 3007WFP-HC, 2) Nixeus 30" VUE & 3) Dell U2412M.
The U2412M is connected via Display Port, the 3007WFP & VUE 30" DVI.
Would like the resolution on all three to be 1920 x 1200 but when I set that on the Nixeus all I get is a blank screen. Right now the Nixeus is 1920 x 1080 & the other two are 1920 x 1200. I find the Nixeus doesn't like other settings as well e.g. 2560x1600 & 1600x1200. It will appear blank on both of those as well. Am I missing something?

I used the AMD Catalyst Un-install Utility & then Driver Sweeper to clean out old driver files. Used the AMD Driver Autodetect & updated to the most current.
If I connect the Nixeus via Display Port (1.2) I can get it to run 1920 x 1200 simultaneously with the two Dell monitors but would rather have it on DVI, should I want to set the resolution at 2560 x 1600.

thanks


My System SpecsSystem Spec
.

05 Aug 2013   #2
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Start with double checking that you have the Nixeus connected to the one dual link DVI port on the card (the black one), and that you are using a dual link DVI cable.
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2013   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Start with double checking that you have the Nixeus connected to the one dual link DVI port on the card (the black one), and that you are using a dual link DVI cable.
Well I was wondering why one of them was black? But according to the specs both the DVI-I & DVI-D ports are Dual Link. Yes both DVI cables are Dual Link.

I switched the Nixeus back to the displayport. The other two are connected via DVI at this point & all three are running at 1920x1200. Seems to be an issue when Nixeus is on DVI. I will switch it to the other DVI port & see what happens.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Aug 2013   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm sorry for being a Gumby - operator error. You were spot on.

Have three Dual Link DVI cables & one Single Link DVI cable, somehow got that one into the mix.

Replaced the single link with a dual link & now everything is working.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Nixeus Vue 30 blank with resolution 2560 x 1600, 1920 x 1200, etc.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33