Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Little issue with my video card (Radeon HD 6xxx Series)

03 Oct 2013   #11
ViruZz23

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
The AMD uninstaller can be pretty messy if you're running an AMD CPU/APU as it can remove things that they need when you clean up GPU drivers. I would uninstall CCC completely and work on making sure your chipset drivers are all installed and up to date, then work on bringing your GPU up to date with the latest WHQL drivers (there have been known issues with beta drivers causing issues with Overdrive).

If you ever remove GPU drivers in future, do it manually, or at least set a Restore Point before doing so. If you can work through the steps above first off then let us know how you get on we'll go from there.
I'll do so now

PS: For the past hour I've been playing my games on my APU Graphic Unit and it seems to be find so its really something wrong with my Radeon HD 6770


My System SpecsSystem Spec
.
03 Oct 2013   #12
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

I agree, but let's iron out any other errors first to make sure they're not contributing.

What games are you playing at and what settings by the way?
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #13
ViruZz23

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
I agree, but let's iron out any other errors first to make sure they're not contributing.

What games are you playing at and what settings by the way?
GTA IV - Medium Settings (APU Can't handle much)

So, I turned off my computer and installed my Radeon HD 6770 back and plugged my monitor into it and turn it on. I get to the Starting Loading Splash screen and after that the splash screen disappear, my screen becomes unresponsive again but I realize, when it does that, it seems my GPU Fan Speed increases because it makes a louder noise. So right now I'm stuck as I can't get my GPU to work after the Starting Windows screen.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Oct 2013   #14
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

You did completely uninstall CCC and all GPU drivers before taking it out? I don't really think thats the problem but best to check. Can you try the card in a different PCI-e slot?

Actually have you disabled the onboard graphics in the BIOS before putting the card back in?
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #15
ViruZz23

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
You did completely uninstall CCC and all GPU drivers before taking it out? I don't really think thats the problem but best to check. Can you try the card in a different PCI-e slot?
Yes I did and unfortunately I can't since I only have once PCI Express Slot.
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #16
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

Did you disable the onboard graphics in the BIOS?
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #17
ViruZz23

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Yes I did
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #18
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

The only other thing I can think of ( not easy I know) is to try a different GPU in your rig or your GPU an another rig. It sounds like it's broke considering what else has been tried.
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #19
ViruZz23

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Now my on board gpu is playing the ass - random restarrs and no video signal during boot ups
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2013   #20
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

That puts a completely different perspective on things. I'm going to have to have a think about this as I'm off to a meeting shortly. Did you sort out the Overdrive issue?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Little issue with my video card (Radeon HD 6xxx Series)




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
AMD Readies New Flagship Radeon HD 8000 Series Graphics Card
Read more at source: Maximum PC | AMD Readies New Flagship Radeon HD 8000 Series Graphics Card
News
Is ATI Radeon HD 4800 Series a good/decent graphics card?
What's the latest, most high-rated ATI Radeon graphics card? I finally got ze $ to buy whatever I want.
Graphic Cards
Most Powerful Video Card for 150$ - Radeon 6870
( ( Updated After Suggestions ) ) I have 150$ to spend on a Video Card and 130-150 to spend on a CPU for a Gaming Rig. I want the highest Gaming Framerate I can get on games like Battlefield, Skyrim, GTA IV PassMark Software - Video Card Benchmarks - High End Video Cards PassMark Intel...
Graphic Cards
XFX HD Radeon 5770 video card.
I have a XFX HD Radeon 5770 video card. When I installed it, it was running all of my games smoothly, such World of Warcraft in Ultra graphics, Bad company 2 in Ultra graphics, and COD black ops in Ultra graphics. But now it keeps making this sound, like when you first plug a hardware device...
Graphic Cards
Radeon HD 5700 series graphic card
Usually I use Nvidia graphic cards but in my new computer I have gone for the Radeon HD 5700 series card. Here is the problem. I have an older type game designed for a 4:3 display. I have a wide screen monitor which stretches the game video to fill the screen. In my old computer with the Nvidia...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App