Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: VGA Connection Issue

09 Oct 2013   #1
Randomyze

Windows Home Premium 64bit
 
 
VGA Connection Issue

Hello,

I have an HP w2207 that I have been using for years and about a year ago I swapped out my trusted and true VGA cable (with DVI adapter) to use an HDMI Cable because apparently AMD won't let you play old 4:3 games in fixed aspect ratio unless you use an HDMI cable (I don't get it either).

Anyway now that I am done with my old game I want use my VGA cable again but for some reason after the Windows loading screen finishes the screen goes black and my monitor goes to sleep. I can load windows up in safe mode just fine using the VGA cable and have hooked the monitor up to my 8 year old laptop and had no issues so the cable and monitor works as well as the adapter.

I do not have another monitor to do testing with and have already uninstalled and tried using different driver versions. Right now I am running the default windows drivers and have uninstalled all ati/amd related software and cleaned the registry with CCleaner.

I just want to be able to use the computer with my VGA cable instead of an HDMI (the HDMI connection on the back of the monitor is loose and I get a bad signal at times unless I wiggle it).

I run Windows 7 Home Premium 64 bit
My video card is a Radeon HD 4600

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Oct 2013   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello and welcome Random so you have no screen at all after start up? Can you get into safe mode before it goes to a normal start up?
My System SpecsSystem Spec
10 Oct 2013   #3
Randomyze

Windows Home Premium 64bit
 
 

Yes, as I mentioned above I can get into safe mode so I don't think it's a hardware issue but a config one. My screen only goes to sleep mode after the windows loading screen finishes (aka when it tries to go to desktop while not in safe mode).

Thanks for the quick reply
My System SpecsSystem Spec
.

10 Oct 2013   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Randomyze View Post
Yes, as I mentioned above I can get into safe mode so I don't think it's a hardware issue but a config one. My screen only goes to sleep mode after the windows loading screen finishes (aka when it tries to go to desktop while not in safe mode).

Thanks for the quick reply
No probs mate cos I didn't want to say run these unless you had something to work with

So try all these in this order and with the malware scans delete all rubbish

http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html

http://www.sevenforums.com/tutorials/433-disk-check.html

http://www.superantispyware.com/

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

download from bleeping computer

In safe you may not get the net so you might have to find a friend or another machine to make a stick up with the scanners
My System SpecsSystem Spec
Reply

 VGA Connection Issue




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Network Connection Issue.
Hello, I am using Windows 7 Home Premium on a Toshiba Laptop. When I connect a network cable, it detects it but I have no Internet connection. Internet protection is off and windows firewall is off. There are no driver issues with the network hardware. What would be causing this problem please?...
Network & Sharing
A weird connection issue.
Hello again and sorry for the trouble as well. So, I have been using this, Aztech broadband modem (Phone-line to modem then to PC) for a while now and I have decided to add another wireless router (Modem to router) along with it to make my connection wireless for my iDevices. So, at first,...
Network & Sharing
Very odd no Connection Issue.. please help
So to make a long story short, I am using Win7 64bit. I am able to get a solid internet connection when I use an older wireless router (the connection is through the hard wired part not wireless). However, when I try to connect my cable modem straight to my computer I get the no net access issue. I...
Network & Sharing
Wireless connection issue
I am very frustrated with my computer right now. I am having very serious disconnecting issues with my wireless. I have searched and searched and tried practically every suggestion out there but it just doesn't seem to work. This is what is happening to me: I can connect to my router (just...
Network & Sharing
Wireless connection issue
Hi, I've Windows 7 Ultimate and up until this week I had no issue with wireless connection and it still works but here is the problem. For about a week everytime I log into my Windows, my wireless connection icon on the system tray shows with "X" but if I click on troubleshoot then after couple...
Network & Sharing
Connection Issue
Hello everyone, I have a anoying issue with my Windows 7 Ultimate. The problem is, every time I start up the computer or after a restart, the connected is, well its connected but still not. The connection is very slow at start, and to get it back to normal i have to open the browser and open a...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App