Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with EVGA GTX 680, very worried.

18 Oct 2013   #1
manwelb6

Windows 7 64 bit
 
 
Problem with EVGA GTX 680, very worried.

I bought my new computer about 1 and a half years ago. This "problem" has been going on from when I bought it... I find my GTX 680 to lag at points that it should not lag at. For example at the moment I am playing Dead Space 1 and whenever I shoot the monsters with a flamethrower, the game lags. When those exploding monsters come and I shoot them, it lags. It used to do this in some other games too but I forgot which. I also play World of Tanks, no lag at all. Am I exaggerating, might it be the game, badly optimized? Dead Space was not downloaded illegally, it was bought from the Humble Bundle Thanks...


My System SpecsSystem Spec
.
18 Oct 2013   #2
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Hi bud, can we assume your GPU drivers are up to date?
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2013   #3
manwelb6

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Hi bud, can we assume your GPU drivers are up to date?
Yes, they are. And I forgot to tell you, it is an EVGA GTX 680 Superclocked 2GB if it helps. Might my card be defective or somethin'?
My System SpecsSystem Spec
.

18 Oct 2013   #4
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I would say if the problem has been going on since you bought it then yeah it sounds like you might have a bad card. That card should run any game smooth as silk. You could check the settings in game, AA is a big hit, try lowering them a little and see how you get on.
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2013   #5
manwelb6

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
I would say if the problem has been going on since you bought it then yeah it sounds like you might have a bad card. That card should run any game smooth as silk. You could check the settings in game, AA is a big hit, try lowering them a little and see how you get on.
I know this might be silly, but may dust affect performance?
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2013   #6
manwelb6

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by manwelb6 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
I would say if the problem has been going on since you bought it then yeah it sounds like you might have a bad card. That card should run any game smooth as silk. You could check the settings in game, AA is a big hit, try lowering them a little and see how you get on.
I know this might be silly, but may dust affect performance?
No man, I think it is the game, not sure though.
EDIT: Ok nothing, the card is the problem, I think. I am gonna take my PC to the local store ASAP. I am getting real frigging angry about this. First I had to send it for the ram, then the hard disk, now the frigging GPU. Everything is dying slowly.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with EVGA GTX 680, very worried.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
I am a little worried about this..
Hi I have a dell OEM cd i purchased over a year ago on Amazon. The OS seems to be fine but Im not sure. I dont know if this windows is valid. Could I have your opinions please ? I hope that this isnt a virus or something :( Diagnostic Report (1.9.0027.0):...
Windows Updates & Activation
I am worried about my pc.
Hi, I'm new with a desktop and I'm getting worried, if you check my previous post about the hdmi problems then you will understand what I'm going to say. Today when I turned on my pc it happened again, then my wireless network adapter stop working too, after some rebooting it finally worked, but...
General Discussion
evga sr2 build problem - disk 0/1/2/3?
Hi All, this is my first post :-) I have the EVGA SR-2 motherboard. It has SATA ports 0-5 (black) which are controlled by the Intel chip on the mobo which runs as SATA II (3gbps) It also has SATA ports 6-7 (red) which are controlled by the marvel chip, which runs as SATA III (6gbps). I...
Installation & Setup
Worried about my hdd
I got a new computer about a month ago and im worried about my hdd. it hasnt acted up for me but the reviews seem to say DOA / failed 932GB Western Digital WDC WD10EALX-009BA0 (SATA) is my hdd. Should I worry? or not here is my hddscan report Model: WDC WD10EALX-009BA0 Firmware: 15.01H15...
Hardware & Devices
Evga GTX 260 SLI with Evga x58 mother board reboot issues
I am running windows Home Premium 64bit. I just did a fresh install and when I ran the WEI the computer rebooted. I can run it with out being in SLI mode, but as soon as I enable and refresh the computer reboots. I am wondering if it is caused by the power supply. I have a rosewill RP650 2 psu....
Graphic Cards
Problem using nVidia dual mode with EVGA GTX 280
I'm hoping someone can help me with this. I had a EVGA GTX 280 which was sent back for repairs because I thought it was causing a problem. A new card was shipped back to me. Among other things, I use my computer using the nVidia two-monitor setup, using "extend...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App