Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sapphire HD3650 64-bit problem

24 Oct 2009   #1
pr00thisi

Windows 7
 
 
Sapphire HD3650 64-bit problem

Hi I have just ugraded to Windows 7 64-bit and am having trouble getting my Sapphire HD3650 to work, I have had a look through the forums and have seen the addition to the .inf file that I can do but I think the line I keep finding is for the 32-bit version...

I'm using the 9.10 Hotfix version and my product key thingy is 9596

but the [ATI.Mfg.NTx86.6.0] section doesn't exist, I think it has been replaced with [ATI.Mfg.NTamd64.6.0]

but if I add the line:

"ATI Radeon HD 3650 AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9596

in that section when the computer restarts after installing the driver I just get a black screen and then it restarts itself and then I have to load up in repair mode and restore it to a previous point to get it to work again..

Im getting quite frustrated to any help you guy can give would be greatly appreciated!


My System SpecsSystem Spec
.
24 Oct 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

We'll get this to work somehow.

If I had to bet, you are using the wrong .inf, hence your troubles.
The line is the same for 32 or 64 bit, just different sections, as you've noted.

Generally, you want to use the first .inf in the folder, when looking at the folder contents in alphabetical order.

You're on the right track. Let me know if this helps or we need to do other stuff to get it working. In very rare instances, the CPU to AGP bridge comes into play.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #3
pr00thisi

Windows 7
 
 

this is all I get just the one .inf


Attached Thumbnails
-inf.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

24 Oct 2009   #4
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Alright. I don't think that's the right folder. Let me download the x64 and look. I'll get back to ya on this in a few.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #5
torrentg

7600.20510 x86
 
 

The correct folder is

C:\ATI\Support\9-10_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu\Driver\Packages\Drivers\Display\W76A_INF

and the .inf you should be using to edit is C7_83743.inf

This is for Catalyst 9.10 Suite, Windows 7, 64-bit.


Attached Thumbnails
-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #6
pr00thisi

Windows 7
 
 

i'll try that again but the last time I edited that one as soon as it loaded up I got a blue screen like an old memory fault, if I get the same thing this time I'll note down the error code, cheers for the help dude this is starting to kill my brain...
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #7
pr00thisi

Windows 7
 
 

just done that and now Im getting a code 52 on the card....

Windows cannot verify the digital signature for the drivers required for this device. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source. (Code 52)

wondering how to deal with that one?
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #8
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Oh right. I forgot about that since I don't use x64. x64 doesn't allow unsigned drivers I believe. But someone else in another thread and I got it to work for x64. He reported back and said it went great.

So maybe someone on x64 could tell you how to force the driver, if there is indeed a way.
My System SpecsSystem Spec
24 Oct 2009   #9
pr00thisi

Windows 7
 
 

I've got that thing sorted now, I do it the way I did safe mode but when the driver actually works I get a blue screen of death and a quick countdown so I can't even get the error code...

Heard of that blue screen before?
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2009   #10
pr00thisi

Windows 7
 
 

help please!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sapphire HD3650 64-bit problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sapphire R7 240 multimonitor problem
I am using a Dell Optiplex 780. I have added a R7 240 GC to the pc so that I can use multimonitor setup. My setup are: 1x 19" monitor -VGA (1024x768p) 1x 23" monitor -DVI (1920x1080p) However, while I can connect both monitors to the card. I get a duplicated display which is annoying. The...
Graphic Cards
Sapphire HD 4650 AGP driver problem
Hi...new to posting on windows forum... I seem to have the same problem many others have had -- namely, installing the Radeon HD 4650 card with Windows 7 on an older motherboard. I have tried absolutely everything I can think of, short of wiping the drive of Windows 7 and buying a copy of XP...
Graphic Cards
Sapphire x1550 problem
Hello everyone, I have a problem that is driving me crazy. My computer is as follows: Motherboard Asus P4S8X-x Intel CPU 2800 Ghz 2 Gb Ram Video Card Sapphire Radeon X1550 512 MB AGP It 'a bit' old-fashioned but so far it has always done his duty.
Graphic Cards
Sapphire HD 4650 AGP problem
Well, i know there a lot of posts about this graphic card but i just tried everything and i cant solve it I installed windows 7 ultimate (32 bits) and then installed the drivers of my sapphire hd 4650 (agp) from my original CD, when i rebooted the pc was going extremly slow and the screen turned...
Graphic Cards
Sapphire HD5770 problem.
I have recently installed Windows 7 Home Premium and now I have a Sapphire HD5770. I have installed it in my PC but the screen is totally black?! I don't get any image or something. but when I use my Nvidia 8500GT it is as normal?! My PC specs: Intel Core 2 Quad Q6600 OCZ 500 Watt...
Graphic Cards
sapphire 4670 problem
hey i just signed in this forum.and i need some serious help.i bought a sapphire 4670 graphics card few days ago.then when i tried to rate it using windows7 experience index my display goes off and then never comes again.i restart the pc but in vain.my pc dont get my card anymore.i went to the...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App