Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: CCC - No Settings That Can Be Configured Error/Won't Open

13 Mar 2014   #1
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 
CCC - No Settings That Can Be Configured Error/Won't Open

Hello all. So yesterday I went to open Catalyst Control Center in order to configure some settings with my Gigabyte Radeon HD 7850. However when I opened it, I got this error:



So I read up a little bit and tried many methods. I've tried uninstalling all the drivers & then deleting any left over folders in Program Files and Program Files (x86)... I've also tried deleting the registry keys after doing that as well. I've tried using Display Driver Sweeper. I've tried deleting the Public Token Key, but it wasn't there...
(I've tried these: http://www.sevenforums.com/graphic-c...start-how.html, Fix - Catalyst Control Center - CCC - will not open/install)

Just to say, I've tried all the possible methods I can think of. I reinstalled my computer about a month or two ago and when I installed the drivers, everything worked fun, including CCC. But when I decided to open it yesterday, it just wouldn't.

I don't know what else to do... and I really don't want to do another reinstall so soon. Hopefully I can get some help.

-CrazyQuickDraw


My System SpecsSystem Spec
.
18 Mar 2014   #2
archer

Windows 7 ultimate x64
 
 

Hi, Welcome to Seven forums.

Do you have Microsoft .net framework 4.5 installed? CCC can't run without it. If you updated the drivers to latest, then you need to have .net installed.
My System SpecsSystem Spec
22 Mar 2014   #3
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by archer View Post
Hi, Welcome to Seven forums.

Do you have Microsoft .net framework 4.5 installed? CCC can't run without it. If you updated the drivers to latest, then you need to have .net installed.
It's installed. I've checked several times.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Mar 2014   #4
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

I did some more searching around and figured out I could start CCC (through CMD, the app still doesn't open though) and record what happened. Here's the log file.

Code:
0000000002: 2014-03-30 10:09:43:124    Display: LOG is at your service!
 Debug      Called by: ATI.ACE.LOG.EXE.LogManager::.ctor                                                                processID:03576 threadID:(Main            ) domainName:(LOG.exe                    ) assemblyName:(LOG, Version=4.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)


0000000001: 2014-03-30 10:09:57:654    Failed to merge manifest file: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\Fuel.xml with exception: Could not find file 'C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\Fuel.xml'.
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.MergeManifest::ReadManifest                                               processID:03628 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Foundation.XManifest, Version=4.5.5184.18818, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000002: 2014-03-30 10:09:57:764    No ATIADLXX.DLL available
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::.ctor                                                     processID:03628 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000003: 2014-03-30 10:09:57:814    Activating Source: GD source failed due to excpetion: Object reference not set to an instance of an object.
 Error      Called by: ATI.ACE.AEM.Server.ACEEventManager::ActivateSources                                              processID:03628 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(AEM.Server, Version=4.5.5184.18794, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000004: 2014-03-30 10:09:57:894    RT_GC_N
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Caste.Graphics.Runtime.RT_GraphicsCaste_N::.ctor                                     processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Caste.Graphics.Runtime, Version=4.5.5184.18798, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000005: 2014-03-30 10:09:57:914    RT_GraphicsCaste : No ATIADLXX.DLL or ATIDEMGX.DLL
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Caste.Graphics.Runtime.RT_GraphicsCaste_N::Initialize                                processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Caste.Graphics.Runtime, Version=4.5.5184.18798, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000006: 2014-03-30 10:09:57:914    Can't find Fuel status key
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Caste.Fuel.Runtime.RT_FuelCaste::GetFuelServiceStatus                                processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Caste.Fuel.Runtime, Version=4.5.5184.18833, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000007: 2014-03-30 10:09:57:984    Failed to subscrive to HKLM;software\amd\fuel
 Error      Called by: ATI.ACE.AEM.Plugin.Source.Kit.Server.REG.REG_Plugin::StartListeningForNewKey                     processID:03628 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(AEM.Plugin.Source.Kit.Server, Version=4.5.5184.18823, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000008: 2014-03-30 10:09:58:014    RT_AMDOverDrive: Graphics caste is not available.
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Aspect.AMDOverDrive.Platform.Runtime.RT_AMDOverDrive::Check                          processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Aspect.AMDOverDrive.Platform.Runtime, Version=4.5.5184.18890, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000009: 2014-03-30 10:09:58:084    Validation: Caste [0] is null
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run                                                       processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000010: 2014-03-30 10:09:58:084    Validation: Caste [3] is null
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run                                                       processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000011: 2014-03-30 10:09:58:084    Validation: Caste [4] is null
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run                                                       processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000012: 2014-03-30 10:09:58:084    Exception: Retrieving the COM class factory for component with CLSID {CC7C96DF-1942-4D46-9FCD-810EF1C56C2D} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
 Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::COMSetup                                                  processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************

0000000013: 2014-03-30 10:09:58:084    COM service not enabled
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Runtime.Runtime::Run                                                       processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Runtime) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Runtime, Version=4.5.5184.18796, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000014: 2014-03-30 10:09:58:094    Failed to subscrive to HKCU;software\ati\ace\settings\aem
 Error      Called by: ATI.ACE.AEM.Plugin.Source.Kit.Server.REG.REG_Plugin::StartListeningForNewKey                     processID:03628 threadID:(                ) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(AEM.Plugin.Source.Kit.Server, Version=4.5.5184.18823, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000015: 2014-03-30 10:09:58:154    Couldn't get shared graphics caste!
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Systemtray.Systemtray::AssignAdaptersNumber                                processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Systemtray) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Systemtray, Version=4.5.5184.18816, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000016: 2014-03-30 10:10:28:204    Failed to retrieve A4 shared caste
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Caste.A4.Dashboard.DB_A4Caste::Initialize                                            processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Dashboard) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Caste.A4.Dashboard, Version=4.5.5184.18898, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000017: 2014-03-30 10:10:28:864    Could not load file or assembly 'file:///C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Branding\BrandingResourcesNet4.dll' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
 Error      Called by: ATI.ACE.LOG.Foundation.Implementation.Branding::LoadBrandingResourcesFile                        processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Dashboard) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(LOG.Foundation.Implementation, Version=4.5.5184.18808, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000018: 2014-03-30 10:10:28:934    Non-Showable tree: Advanced
 Error      Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Dashboard.DBMainVMController::SetInitialLocation                           processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Dashboard) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Dashboard, Version=4.5.5184.18803, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0000000019: 2014-03-30 10:10:28:934    Exception <Initialize>: From method (SetInitialLocation) message (Non-Showable tree: Advanced) 
 Exception  Called by: ATI.ACE.CLI.Component.Client.Shared.Private.BaseViewModelController::Initialize                  processID:03628 threadID:(CCCThreadNew:Dashboard) domainName:(CCC.exe                    ) assemblyName:(CLI.Component.Client.Shared.Private, Version=4.5.5184.18799, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************
Seams like a lot of errors to me...
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #5
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Errors like that cascade. The first one is often the problem and the rest of the errors are because of that one.

Make sure you can locate the fuel.xml file where it's supposed to be. That's a config file and has parameters that CCC needs to get going. Strangely, my computer doesn't have one.

What version of driver/CCC is it? If it's the latest and greatest, you may want to roll back to an older version in case the new version has bugs in it.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #6
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mellon Head View Post
Errors like that cascade. The first one is often the problem and the rest of the errors are because of that one.

Make sure you can locate the fuel.xml file where it's supposed to be. That's a config file and has parameters that CCC needs to get going. Strangely, my computer doesn't have one.

What version of driver/CCC is it? If it's the latest and greatest, you may want to roll back to an older version in case the new version has bugs in it.
There is no fuel.xml in "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\"... thats probably the problem.

Currently, I'm running 14.3 Beta, which I had installed just prior to running the log check. But I had the exact same problems with the latest 13.12 version. I believe my graphics card itself (Gigabyte Radeon HD 7850) comes default with version 8.xxx. When I did my Windows reinstall about two months ago, I updated it to the latest drivers then and it was fine. Maybe I'll rollback the drivers like you said.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #7
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Yeah. The ones that come with your card are usually old ones. Hopefully rolling back will get you going.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #8
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mellon Head View Post
Yeah. The ones that come with your card are usually old ones. Hopefully rolling back will get you going.
How come though, when I updated to the latest ones two months back, which I believed was version 12.xxx or 13.xxx, that it worked?

And how should I go about install the default drivers? Just overwriting them, or uninstall through the Control Panel, then deleting and left over files in Program Files, Program File x86, and the Registry?
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #9
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Use the Driver Sweeper link in my sig, uninstall the CCC and graphics drivers, reboot. Let Windows update install drivers, it will then ask for a reboot again.

Many people report problems of one kind or another using CCC, it's not really needed.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2014   #10
CrazyQuickDraw

Windows 7 x64 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
Use the Driver Sweeper link in my sig, uninstall the CCC and graphics drivers, reboot. Let Windows update install drivers, it will then ask for a reboot again.

Many people report problems of one kind or another using CCC, it's not really needed.
I never see Windows Update installing the drivers. In Device Manager it just says Standard VGA Graphics Adapter.

Plus, I would like to use CCC so I can configure game profile options.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 CCC - No Settings That Can Be Configured Error/Won't Open




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't Open UAC Settings
All of our users are not local admins, so when they need to install something, it prompts for the domain admin credentials. I was doing an update on someone's PC yesterday and it doesn't prompt for the admin credentials and tries to start the install, which fails because they don't have the...
System Security
Outlook 2010 Account Settings won't open
I can't get my outlook account settings to open. I click on file/account settings and nothing happens. The add account button works, the mailbox cleanup and rules and alerts buttons work. I've tried the following: 1. Open Outlook in safe mode - no result 2. Open Outlook as administrator -...
Microsoft Office
Outlook 2010 Error message "This data file has not been configured"
All of a sudden I could not find my sent mails in the Sent Items Folder. I looked for help from the forums and got a suggestion to create another profile to test whether I can see my sent mails there. I followed the instructions but there was not enough to lead me through so I don't think I...
Microsoft Office
My Norton AV Settings Tab won't open
I'm using the latest version, with the latest updates
System Security
Error 7030. "the system is configured to not allow interacti
I just got a UPS today. Eaton 5110. It's connected by USB for power monitoring and to allow it to shut down the system in the event of a prolonged outage. However, the software isn't installing correctly due to the above error. I've googled a bit, and found a service for interactive service...
BSOD Help and Support
Cannot Open Mouse Settings
When I go to Control Panel and click on the Mouse icon, it would not open and nothing happens. I tried accessing from Start>>Search and click on Mouse Settings and it would not open too. Anyone with the same experience? Can someone help me with this problem?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App