Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: HELP Just installed W7 64bit and I get Blank Screen

29 Oct 2009   #1
corvet786c

Windows 7 64 bit
 
 
HELP Just installed W7 64bit and I get Blank Screen

When I enable my Nvidia geforce 9600 gso I cant get passed Windows 7 logo my screen goes blank very frustrating. I tried everything downloaded the new 191 drivers in safe mode uninstalled re installed etc then rebooted in regular mode and nothing. Please help. Is anyone else experiencing this too.

So now I have to disable nvidia graphics card in order to get into desktop and use the internet. This is where I am.

Everything worked on vista 32bit and I did a custom install with w7 64bit. I also used w7 compatability manager everything was ok, but had to do custom install.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Oct 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Your precise model is not listed, but perhaps this will help.

NVIDIA MobilityModder - DriverHeaven.net
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #3
corvet786c

Windows 7 64 bit
 
 

HP compaq presario SR5130nx ASUS MB M2N68-LA
My System SpecsSystem Spec
.

29 Oct 2009   #4
corvet786c

Windows 7 64 bit
 
 

I found the solution to the problem call Nvidia Tech in US at 1-408-486-2300. It was a problem with other Nvidia componets already installed. It had to uninstall and install the new drivers in safe mode eyc eyc call them they will help you like me. Now system is running good.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #5
Firestorm

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by corvet786c View Post
When I enable my Nvidia geforce 9600 gso I cant get passed Windows 7 logo my screen goes blank very frustrating. I tried everything downloaded the new 191 drivers in safe mode uninstalled re installed etc then rebooted in regular mode and nothing. Please help. Is anyone else experiencing this too.

So now I have to disable nvidia graphics card in order to get into desktop and use the internet. This is where I am.

Everything worked on vista 32bit and I did a custom install with w7 64bit. I also used w7 compatability manager everything was ok, but had to do custom install.
I know this is a silly question but is it possible you installed the 32-bit drivers by accident? I only ask because you did say you went from 32-bit Vista to 64-bit Win 7.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #6
corvet786c

Windows 7 64 bit
 
 

Well I dont think so, I went to there site and installed the correct drivers after w7 install. Still had black screen. Until the Nvidia Tech helped me. He almost could not fix it until we went again to sahe mode menu to low resolution and uninstalled Nvidia PhyX and stero mode. We manually had to install drivers cause windows likes to automatically install the latest, so we had to manually install drivers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 HELP Just installed W7 64bit and I get Blank Screen




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Black Screen/Blank screen after screen replacement
Hello, Recently my laptop screen had to be replaced due to a cracked screen. Original screen was a Samsung and the new screen is LG. After this, whenever I install Intel HD graphics, windows boots up till the login screen and then goes black, one bright flicker, then completely black again....
Graphic Cards
Blank Screen with no logo, no taskbar. Windows 7 Home Premium 64bit
So I've been playing around with explorer.exe because I read that you can change the Windows Logo, and so I downloaded an .exe file that would do so. The browser did not say it was malicious so I did so. After that, the screen went completely blank and i could not access anything Here is what i...
General Discussion
Backup Screen options/info screen blank; Error (0x80070422)
History: I recently changed motherboards and removed a 2nd hard drive which contained win 8.1. The system now has one drive with Win 7 Pro on it. My backups have been going to a removable seagate usb 3.0 drive and was not always plugged into the system, so occasionally I got a notice that windows...
Backup and Restore
Installed USB3 driver on Win7 - monitor goes blank
I installed a Sabrent 2-port PCIX-USB3 "black" card into my HP P6228 desktop PC running Win7 Home Premium 64bit. I installed a driver from their web site, and everything continued to work OK, except the USB3 appeared to run only a bit faster than USB2. I opened a problem case with Sabrent and they...
Drivers
Freshly installed OS win7 64bit taking 30 seconds at Welcome screen
I just installed windows last night without any software on it but all the drives it takes about 30 seconds from putting in my password. I have nothing what so ever running in startup so I'm a bit confused. I'm using Crucial brand new SSD and 16gigs of G.Skill ram and both are working fine. Any...
General Discussion
Installed adobe illustrator, icons on desktop go blank
ok so i just installed adobe illustrator, and my ms office 2007 icons went blank, as well as a few others unrelated to office? but some icons remain ok. whats going on here?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App