Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PCI-E(s) Giving "No Signal" Black Screen

21 Aug 2014   #1
BillDing

Windows 7 Professional 32bit
 
 
PCI-E(s) Giving "No Signal" Black Screen

Motherboard: AsRock Z75 Pro 3
Graphics Card: GeForce GTX 570 HD
Also tried: MSI RX300HM-TD128E
Power Supply: Corsair CX 750

The motherboard is new, as is the power supply. The graphics card (the GTX) isn't. I'm trying to make it work without having to reinstall 7. With the integrated graphics I can get in fine, it'll boot, I can log into Windows, etc. The problem is that it won't boot from PCI-E; all I get is the "no signal" black screen with all the lights, fans, etc. running.

If I'm running from integrated (via BIOS choice) it will notice the graphics card, and even name it correctly in Windows. It has done this for the MSI and the GeForce cards. I also tried unplugging the integrated and plugging in the MSI while it was in Windows and it continued to work, so it's not like the card isn't working at all.

I did try switching the BIOS option to PCI-E first (which it was by default, I had to switch it to get it to work in the first place) and got the "no signal" black screen. I tried another card (the MSI) to see if it was just the card, but the problems persist. I downloaded new drivers in both instances.

I should also note that it takes a while (sometimes 1-2 minutes) to shutdown.

Any help would be appreciated : ).


My System SpecsSystem Spec
.
21 Aug 2014   #2
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Just so we can rule it out, you've plugged in both PCIe power connectors to the GeForce video card, right?
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2014   #3
BillDing

Windows 7 Professional 32bit
 
 

Sure have / did.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Aug 2014   #4
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Have you disabled "IGPU Multi-Monitor" in BIOS?
My System SpecsSystem Spec
22 Aug 2014   #5
BillDing

Windows 7 Professional 32bit
 
 

Huh. That seemed to do it; I hadn't bothered because it mentions XP / Vista only in the manual, but I'm not going to look a gift horse in the mouth.

Thanks very much for your help, much appreciated! I know it's not a graphics card issue, but do you have any idea why it might be taking so long to turn off?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PCI-E(s) Giving "No Signal" Black Screen




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Black screen with "loading cursor" and no login screen on Boot.
Hello everyone, First of all, I will divide my statement by sections so it would be easier to read. Section 1: The problem - description of it. Section 2: How I manage the problem. Section 3: Things and methods that I have tried - all unsuccessfully. Section 4: My own findings to help with...
General Discussion
Message "No Input Signal" on Screen
Am looking at one of my club members PC and after using his firewire connection the screen went blank and showed the "No Input Signal". This PC has a separate graphics card and no onboard card so my first thought was the graphics card has fried! Tried 3 different monitors (all known to work) with...
Graphic Cards
New Computer - "Black Screen" - Fan "Ramps Up"
Hello All, I just received a brand new computer a few days ago from CyberPower PC. I've attached the specs below. That being said, I noticed a problem when I was "in a game" and within an hr, the fan revved up, and the computer shut down to black screen (monitor read "no input"). Thinking...
General Discussion
After monitor off + on: "No imput signal" + black screen
I started successfully my Windows 7+SP1 with newest patches and can work normally. Then I turn off my TFT monitor (not the running computer). Win7 continues to work (as hard disc LED indicator and remote control tools prove). Later I try to turn on my monitor again. But much to my...
Graphic Cards
My screen sometimes appear "No Signal" word and become a blank screen
Check connections between: - video card to motherboard - video card to cable - cable to monitor Try another monitor Try these free diagnostic tests: Hardware Diagnostics
BSOD Help and Support
Screen blanks... "no signal" error
Hi all Hope you can help with this problem... SYSTEM SPECS ASUS P7P55D-E PRO Intel i5-760 with Thermalright MUX-120 cooler Sapphire ATI Radeon HD 5770 graphics card 2 x Corsair DDR3 2GB DIMMs Windows 7 Professional 64 bit
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App