Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: EVGA GTX 480 possible issue with freezing and TV no signal.

08 Oct 2014   #1
oxidious

Windows 7 Home Premium x64
 
 
EVGA GTX 480 possible issue with freezing and TV no signal.

I have tried to eliminate possibilities of this freezing and complete lock up being anything else. I've tried taking out USBs, hard drives, dvd rom drives, RAM, and after everything it locks up and I have to hard reset. I have tried reinstalling windows, reformatting both HDDs that I have as well as using safe mode which still makes it freeze. I can log in to windows, but as soon as I do anything it freezes.

The furthest I got was into a game or starting a video. Once the lock up happens once or twice, I receive no signal to my tv. No matter how times I reset it won't display a boot. I don't know what to look up in my BIOS if I need to either. If I leave it for a while, it seems to work again for long enough to log in again.

Crossfire formula 3
EVGA GTX 480
GSkill DDR3 4GBx2
Creative Supreme Xi-Fi
AMD Phenom II
Win 7 Home Premium


My System SpecsSystem Spec
.
08 Oct 2014   #2
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

The first three things that come to mind are:
1. A over heating problem
2. A bad T.V.
3. Power supply.

*Have you been monitoring your temps?
*Try another monitor.
*Does you mother board have a video out so you don't have to use the video card?

***What power supply are you using?
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2014   #3
oxidious

Windows 7 Home Premium x64
 
 

The TV is fine, how can I check if it's an over heating problem or the power supply?
My System SpecsSystem Spec
.

10 Oct 2014   #4
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Sorry I have redoing another computer and it is taking a lot of my time.

The only way to find out what power supply you have is open your computer and look at the information on the sticker on the power supply.

Your specs show a custom build computer. You obviously bought it from somewhere or you would know what power supply you were using. You can also check the paper work that came with the computer.

Many use Speccy to monitor their temps.

https://www.piriform.com/speccy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 EVGA GTX 480 possible issue with freezing and TV no signal.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
EVGA GTX 660 SC black screen issue on startup
I have been getting random black screen issues on startup, where after the Windows logo the screen goes black and there is no sound either. Specs: CPU: AMD Athlon ii x4 635 PSU Corsair CX 500 RAM: 4GB DDR3 GPU: EVGA GTX 660 SC
Hardware & Devices
EVGA UV39 - Not Working - Bad Drivers Or USB Issue
Hello, I am attempting to combine these 3 components: -Alienware m11x r3 -EVGA UV39 -Sceptre 50" Currently, I've had success with the evga uv39 on a dell insprion 11z and a studio 1749, while using the vga to tv feature. So I'm fairly certain my parts and cables are good. My issues...
Hardware & Devices
3D TV not detecting 3D signal / Color issue / Playback 3D
Hello About my system: vizio 3D hd tv “ 32” Theater 3D™ LCD HDTV with VIZIO Internet Apps ” http://store.vizio.com/e3d320vx.html VIZIO 32” Class LCD Smart TV with Theater 3D This is a Passive 3D Tv
Media Center
Strange issue with Dual-Shock (SCPH-1200) on eVGA 680i SLI
I hope someone hear can solve this issue for me. Problem: I'm using the Dual-Shock (PS2) controller with my PC using a generic usb converter which looks like this: PIC. Plugging in the controller into any one of the USB ports on my motherboard results in a "Code 43: Windows has stopped this...
Gaming
Evga GTX 260 SLI with Evga x58 mother board reboot issues
I am running windows Home Premium 64bit. I just did a fresh install and when I ran the WEI the computer rebooted. I can run it with out being in SLI mode, but as soon as I enable and refresh the computer reboots. I am wondering if it is caused by the power supply. I have a rosewill RP650 2 psu....
Graphic Cards
No signal issue
Hi all, wish my first post wasn't an issue, but cant work this one out. My housemate's computer has been doing strange things recently but now seems to have fallen over. About 2 months ago I helped him upgrade his GPU to a PNY GT 240 (I did mine at the same time so we have identical...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:47.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App