Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New GPU getting no signal

27 Feb 2015   #1
MadSupra354

 
New GPU getting no signal

Got a replacement GTX 770 SuperClocked from EVGA today, after my 670 burned out. I'd been running on my older HD 6970 in the meantime. When I was ready, restarted in safe mode and ran display driver uninstaller (probably should've uninstalled Catalyst first) and shutdown.

Installed the GTX 770, and I'm getting no display at all, not a POST screen or anything. My keyboards LEDs are staying on too, which I'm assuming it's failing to POST. Tried HDMI and DVI display outputs. I'm currently on my intel VGA, and the drivers for that aren't even installed - shows up as 'Microsoft Basic Display Adapter' in device manager.

Any ideas guys?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Feb 2015   #2
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

You should have just installed the card and done a custom clean install of the nvidia drivers, this myth of removing the ATI drivers first is pure hogwash, it can be done later.

Test the new card in another machine.

What card did you get ? Post the model # EVGA doesn`t even list any new 770`s on the US site, so who knows what you got. (used/refurbished)

Contact EVGA, they have excellent customer service.

EVGA - About Us - Contact Us
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2015   #3
MadSupra354

 

I think it's a standard 2GB model, don't know where I'd find out (Searched). I'm going to test it out later today on another PC. I've got in contact, but I'll need to wait after the weekends.

Tested on another computer, and it worked - or at least it worked on 1 monitor. I know it was the DVI-I port that displayed anything. This won't be practical for the future, because I tried DVI-I on my computer and got nothing, but putting it there in case for future.

So, I think it might be me not seating it properly, will try later on. Other than that, the computer I tried it on has a 800W PSU as apposed to my 650W. Could this be causing the issue?
My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2015   #4
MadSupra354

 

OK, at this point I'm really not sure what the issue is. Tried seating it without any screws and the same issue - won't POST. Edited the last post with an update too, tested it on another PC. Could power be preventing POST? Can a clear CMOS help this?
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2015   #5
Faladu

Windows 7 Ultimate Retail Box (64-bit installed) + Service Pack 1
 
 

Have to ask it, you have it set in BIOS before the 770 is installed, to NOT use on-board video?
[You mentioned being on with your on-board Intel video...]
My System SpecsSystem Spec
02 Mar 2015   #6
MadSupra354

 

I've just updated the BIOS (and default settings with it) to see if it solved it. So far, not really. I can have the 770 installed with the HDMI plugged into the motherboard and I'll hear it boot but see nothing, but if I plug in the 770 nothing again.

I'll hear Windows boot after this BIOS update, so that's went somewhere. It's just don't get anything from HDMI or DVI.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2015   #7
MadSupra354

 

Sorry for the bump and double-posting, but this is going slowly. The BIOS update did actually help; Allows me to POST/boot (I can hear windows) but still don't receive a signal. Uninstalled my soundcard, didn't help. It should be select to the correct device in the BIOS (Gigabyte haven't made it so convenient) however don't know if it matters according to the settings available and the fact that I've left those untouched before without issue. EVGA also told me, that they test prior to sending replacements.

Any ideas?
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2015   #8
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

You are plugging in the power from the PSU, correct ?

Your PSU is plenty enough.

Not that it really matters, but the model# should be on the back of the card, it`s a small white strip.

Example:
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2015   #9
MadSupra354

 

Yes, and the fan is working. Inadequate power wouldn't cause an immediate issue, surely.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2015   #10
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

EVGA didn`t send you a brand new GPU in the box ?

It`s used ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New GPU getting no signal




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No signal to TV
To start, I don't have any alternative hardware to use. What I have is what I have to work with. I have a EVGA GTX 460 graphics card. It is sending the signal to my Samsung 32" LED through Mini HMDI -> HDMI. The problem I am having is that it won't display a signal. I need to get into my BIOS and...
Graphic Cards
DVI no signal
When playing Call of Duty Ghosts, anywhere from 5 to 30 minutes into the game my screen goes black, the comp freezes and either one of these 2 messages are displayed: 1 - DVI no signal 2 - ASUS out of range Soemtimes I don't get a message and the game just closes and the comp freezes. I...
Graphic Cards
Tv No Signal
Ok i tried to hook up my hdmi cable from my computer to my lg hd tv, but i get no signal, i tried detecting the tv but nothing came up. I have a Nvidia geforce 8600 Gt And a Gigabyte: GA-MA785GM-US2H motherboard. Thanks!
Graphic Cards
WMC and TV Tuner - No Signal / Too Weak a Signal
I have owned several TV Tuners in the past and this is the first OS that has given me problems. I have a Hauppauge WinTV-HVR-1950 (USB 2.0hs) and cannot get a picture from my Cox Cable Service in Orange County, Southern CA. Installed the 64bit driver from Hauppauge. According to Device...
Media Center
How can i get a TV signal?
Hello Win7 forums! I recently bought a hauppaugeTV HVR-2210 TV tuner card w/ a remote. However, I didn't realise that I had no antenna socket in my room... which means I'm not getting any TV. I wondering, would anybody have any ideas of how I could tune in? (other than using the...
Media Center
how to get tv signal into my pc?
Hi, I have a LCD TV, and a PC, but i no tv tuner card install on my pc. My TV and HTPC are connect via 1.3a HDMI cable. And I've look in TV section in WMC, but it said its need tv tuner card So, how can i get TV's signal into my PC without buying that card, by using some software that can get...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App