Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI (Windows Experience Index) wont run after video card install

20 May 2015   #1
danni1of2

windows 7/10 pro 32/64 bit (dual boot)
 
 
WEI (Windows Experience Index) wont run after video card install

I was having trouble with WEI not completing after I installed my new GeForce GTX 650 Ti video card> and when Id go to properties of the video card in DEVICE MANAGER. I found the error "Windows has stopped this device because it has reported problems" I found a FREE solution by Guru#D.com. Called Driver Sweeper. I recommend that you first create a restore point in normal made. restart your computer in SAFE MODE by repeatedly pressing F8 during reboot. Then run Driver Sweeper. The program removes all traces of prior display drivers. Let your computer reboot on its own and try installing your Video card. This is what worked for me.


My System SpecsSystem Spec
.
20 May 2015   #2
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

What card did you replace ?

If you had just installed the latest nvidia drivers, and done a custom/clean install it would have done the same thing.

Have you installed the latest ? 352.86
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI (Windows Experience Index) wont run after video card install




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Experience index error after upgrade new graphics card
can you guys help me i buy new graphics card GTX 660 twink Fronz 2gb ddr5 but when i REFRESH RATE when it complete i get error here my pics http://s7.postimg.org/th0j2eb5n/score.jpg but i not uninstall old graphics driver pls help me
Graphic Cards
Windows experience index update killed my video playback
everything was fine i was able to play video normally until i updated my windows experience index after which videos will play for a few seconds losing quality as it goes until about 3 sec in when it just gives up music doesn't even get that far. the only thing i did this time was update the index....
Music, Pictures & Video
Windows experience Index
So I ran WEI today and to my surprise my score seem to have drop from a 4.8 to a 4.5, now this may not seem big but it was my ''Gaming Graphics" score that seem to have took a toll from 5.3 to 4.5 now I don't seem to see any performance degraded what cause the score to drop?
Performance & Maintenance
Windows Experience Index Video Playback Error
When I run the WEI I receive an error that says video playback cannot be completed. I have updated all video drivers. I have a NVIDIA GEForce GTS 250. Below is a copy of the error log. Any help would be appreciated. Thanks. 44448694 (3972) - winsat\logging.cpp:0815: --- START 2011\9\7...
Performance & Maintenance
Windows Experience Index??/
Currently I'm Running 4x 4GB Nvidea Graphics Cards In SLI Mode, But I'm Only Getting A 7.8 Reading In The Windows Experience Index WHile EVeryhting else is 7.9??? Any Reasons Why?
Graphic Cards
Windows Experience 1.0 after NEW video card.
I was sitting at 5.6 so I installed a new video card because I was having problems with BSOD and the integrated Nvidia card. I installed a Radeon HD 4650 and the WEI won't even finish, it errors out and says it can't be completed. It errors out, and the first time it actually rated it gave the...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App